FETÖ’nün yeni haberleşme taktiği ’emoji’ler!
GÜNCEL59 ilde 704 şüpheliye yönelik eş zamanlı düzenlenen “Gazi Turgut Aslan” operasyonu ile ortaya ilginç bir gerçek çıktı. Daha önce Bylock isimli programla haberleşen FETÖ üyelerinin şimdi de haberleşmek için emojileri kullanmaya başladığı ortaya çıktı.
59 ilde 704 şüpheliye yönelik eş zamanlı düzenlenen “Gazi Turgut Aslan” operasyonu ile ortaya ilginç bir gerçek çıktı. Daha önce Bylock isimli programla haberleşen FETÖ üyelerinin şimdi de haberleşmek için emojileri kullanmaya başladığı ortaya çıktı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik 59 ilde 704 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.
Habertürk yazarı Yasemin Güneri “Gazi Turgut Aslan” operasyonu sonucu FETÖ’cülerin emoji işaretleriyle haberleştiğinin ortaya çıktığını köşesine taşıdı.
Yasemin Güneri’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik 59 ilde 704 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. “Gazi Turgut Aslan” adı verilen operasyonda 543 şüpheli gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerin 238’i Bylock kullanıcısı, 153’ü KHK ile ihraç edilen kamu personeli, 40’u sınav soruşturma şüphelisi, 72’si Emniyet-TSK mahrem sorumlusu, 51’i finans yapılanması sorumlusu, 27’si bölge sorumlusu, 244’ü öğrenci ve kadın yapılanması sorumlusu ve 17’si de aktif kamu personeli çıktı.
Operasyonda ele geçirilen belgeler arasında dikkat çekici noktalardan biri tedbir kurallarına azami riayet eden örgüt üyelerinin “emojiler” yoluyla yaptıkları bilgi alışverişi oldu.
FETÖ üyeleri, gündelik hayatta hepimizin kullandığı emojilerle yeni bir dil oluşturmuşlar.
Erkek çocuk emojisi örgüt tarafından maaş verilen örgüt mensubu anlamına gelirken, uçak işareti yurtdışına kaçan örgüt mensubu olarak kodlanmış.
Operasyon sonrası elde edilen dökümanlarda özellikle twitter başta olmak üzere sosyal medyada haftada en az 4 gün örgütün üst yönetiminin belirlediği konularda hashtag çalışması yapıldığı ve yapılan paylaşımların TT olmasını sağlamak amacıyla sistematik bir biçimde sosyal medya üzerinden dezenformasyon faaliyetleri yürüttükleri görülmüş. Mağduriyet algısı oluşturmak için sosyal medyayı aktif olarak kullanan FETÖ üyelerinin youtube yoluyla da oluşturdukları videoları paylaştıkları tespit edilmiş.”
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.