Çok önemli karar! Plakaya ceza devri bitiyor
GÜNCELAnayasa Mahkemesi trafik cezaları için önemli bir karar aldı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla plakaya kesilen cezalar iptal edilebilecek.
Hatay’da bir vatandaş plakasına kesilen ve adresine gönderilen 1.407 TL’lik trafik cezasına itiraz etti. Cezanın kesildiği gün ve saatte aracını kendisinin kullanmadığını, bu sebeple de plakasına kesilen cezayı kabul etmediğini belirtti. Anayasa Mahkemesi’ne kadar uzanan davada, araç sahibi haklı bulundu, hak ihlali tespit edildi.
Emsal oluşturabilecek kararı değerlendiren Avukat Cevat Kazma, araç sahiplerinin sorumlu tutulduğu trafik cezalarına itiraz hakkı doğduğunu belirtti.
“Karara göre, suçu işleyen kişi araç sahibi değilse ve cezanın kesildiği zaman diliminde olay yerinde bulunmadığını ispatlarsa cezayı ödemekle yükümlü tutulamayacak.” diyen Avukat Cevat Kazma, cezanın, suçu işleyen kişiye ait olduğunu ve devredilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Anayasanın 38. Maddesinin suç ve cezaların kanuniliği ilkesi gereğince, hiç kimsenin, işlemediği bir suçtan, ihmali ve kusuru bulunmadığı bir fiilden dolayı ceza alamayacağının altını çizdi.
Taksileri de Etkiliyor!
Çıkan karar, taksi şoförlerini ve plaka sahiplerini yakından ilgilendiriyor.
Ticari taksilerin neredeyse tamamının plaka sahibi tarafından kullanılmadığını belirten Cevat Kazma, “Plakaya kesilen cezalarda aracın şoför tarafından kullanıldığı belgelenirse, plaka sahibi cezadan sorumlu tutulamaz. Ceza, o zaman diliminde çalışan şoföre rücu eder”dedi. (Haber7)
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.