Yunan meclisinde vekiller Kuran'a el bastı
DÜNYAYunanistan meclisi bugün törenle açıldı. Meclise giren Türk vekiller Kuran'a el basarak yemin etti
Yunanistan'da 20 Eylül'de yapılan seçimlerden sonra oluşan yeni meclisin 300 üyesi yemin ederek görevine başladı.
Nikitas Kaklamanis başkanlığında gerçekleştirilen törende, milletvekilleri isteklerine bağlı olarak siyasi, Ortodoks Hıristiyan ve İslami geleneklere uygun olarak yemin etti.
Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un yönetiminde yapılan geleneksel dini ayinle başlayan tören sonunda, Batı Trakya Türk Azınlık mensubu milletvekilleri İslami geleneklere göre Kuran'a el basarak yemin etti. POTAMİ Partisinin Rodop milletvekili İlhan Ahmet ve SYRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin ederken, SYRIZA'nın Rodop milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf siyasi yemin törenini tercih etti.
Yunanistan'da 20 Eylül'de yapılan erken seçimlerde meclise girme hakkı kazanan 8 partiden SYRIZA 145, Yeni Demokrasi Partisi 75, Altın Şafak 18, PASOK 17, KKE 15, POTAMİ 11, ANEL 10 ve Merkez Birlik Partisi 9 milletvekili almıştı.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.