Türkiye\'den geldiler diye FETÖ\'cülere karşı nefretlerini bastırmışlar
BAŞKANLIKDİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Burkina Faso\'dan gelen bir heyetle arasında geçen \'FETÖ\' diyaloğunu anlattı.
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Burkina Faso'dan gelen bir heyetle arasında geçen 'FETÖ' diyaloğunu anlattı. Burkina Faso'daki FETÖ'cülerin fakirleri hiç okutmamalarından, Hristiyanları Müslümanlara tercih etmelerinden ve İslam'la bir alakaları olmadığından dolayı hiç sevilmediğini söyleyen Görmez, "Ancak Türkiye'den geldiler diye onlara karşı olan nefretlerini bastırmışlar" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kanal 7'de katıldığı İskele Sancak programında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında açıklamalarda bulundu.
3 hafta önce Burkina Faso'dan gelen bir heyetle arasında geçen 'FETÖ' diyaloğunu anlatan Görmez, "Üç şeyden dolayı onları hiç sevmediklerini söylediler. Nedir diye sorduğumda bana şu cevabı verdiler; 'Birincisi, hiç fakir sevmediler, sadece güç devşirebilecek zengin çocuklarını okuttular. İkincisi, her zaman Hristiyanları bize tercih ettiler. Üçüncüsü de İslam nişanı ile alakalı hiçbir şeyleri yoktu. Bir okulda mescid açtıklarını, bir toplantıda ayet okuttuklarını görmedik' dediler" diye konuştu.
Görmez, Bukina Fasoluların bütün bunlara rağmen FETÖ'cülere karşı nefretlerini bastırdıklarını belirterek, "Bunun sebebini sorduğumda ise, 'Hep Türkiye'den geldiler diye bu nefretimizi bastırdık' cevabını verdiler" dedi.
2009 yılında Kazakistan'ın eski Diyanet İşleri Başkanı ile arasında geçen konuşmayı da aktaran Görmez, "FETÖ okullarına gidenlerin aile, millet ve ümmet bağlarının yok olduğunu ve FETÖ'yle bağlantılarının hepsinin önüne geçtiğini söyledi" ifadelerini kullandı.
Diyanet Sözleşmeli, Vekil ve Fahriler Platformu
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den iddialara sert cevap
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fethullah Gülen\'e mektup yazdığı iddiasına tepki gösterdi.
Başkan Görmez açıkladı, Görevden el çektirildi
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bir Kur\'an kursunda yaşananların, din, din eğitimiyle hiçbir alakası olmadığını, şahsın görevden el çektirildiğini belirtti.
Müslümanların umut ışığı Türkiye
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi’ne sağladığı desteklerinden dolayı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e teşekkür beratı takdim etti.
Diyanet’ten İsmailağa cemaatine özel görüşme
DİYANET HABER- Tarikat buluşmalarında ‘prensip gereği’ masada yer almayan İsmailağa Cemaati, ‘Özel görüşme’ talep etti. Diyanet’ten olumlu yanıt geldi.
Görmez, Dökülen kanların ardında küresel güçlerin iştahı yatıyor olamaz mı?
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ne zaman din ve mezhep eksenli bir şiddet olsa gözlerin hemen din adamlarına çevrildiğini belirterek \"Dökülen kanların ardında, aç gözlü küresel güçlerin sorgulanamaz iştahı yatıyor olamaz mı?\" dedi.
Küresel kötülüğün sömürge projesi
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “FETÖ’nün yurt içinde ve dışında açtığı okullar küresel kötülüğün bir projesidir. Küresel güçler, zihinsel bir sömürge anlayışı üretecek bir yapı olarak FETÖ’yü kullandı” dedi.