Türkiye Finali Kütahya’da yapıldı
MÜFTÜLÜK2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca düzenlenen Hafızlık Yarışması Erkekler Türkiye Finali Kütahya'da yapıldı.
Program, Diyanet TV tarafından düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye üçüncü olan Kütahya Alipaşa Camii Müezzin Kayyımı Selman Kızmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Yarışma hakkında bilgiler veren Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, “Din görevlileri arasında personelimizin mesleki yeterliliğini artırmak maksadıyla farklı kategorilerde yarışmalar düzenliyoruz. Bunlardan biri de 2004 yılından beri devam eden bu sene 16’ncısını yaptığımız hafızlık yarışmasıdır. Önce ilçelerde, illerde ve daha sonra bölgelerde bugün de Türkiye finalini yaparak devam ettirmekteyiz. Biz sadece din görevlileri arasında yarışma yapmıyoruz. İlçelerde, illerde farklı yarışmalar da yapıyoruz. Bunun dışında 7 yıldan beri de yine başkanlığımız tarafından uluslararası yarışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.
Kütahya için çok önemli bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını söyleyen İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Bir Türkiye finaline Kütahya olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kütahya öteden beri Kur’an ve dini hizmetlere hep sahip çıkmış müstesna bir Anadolu şehri. Yetiştirdiği hafızları ve hocalarıyla memleketimizin dört bir köşesindeki bu nadide insanlarla din hizmetinin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu yarışmanın bizim ilimizde yapılması çok önemli; çünkü bu tarz yarışmaların yapıldığı illerde manevi bir coşku oluşuyor. İnşallah Kütahya’da buna benzer organizasyonları artırarak sürdürülmesi gayreti içerisinde olacağız. Kur’an ile buluşmuş her nesil bizim geleceğe dair yaptığımız en değerli yatırımdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan yarışmada İstanbul’dan katılan Fatih Akpınar birinci, Konya’dan Ali Kan ikinci; Sinop’tan Mehmet Akif Demirel ise üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye girenlere ve diğer tüm katılımcılara hediyeler verildi.
VİDEO HABER
İlginizi Çekebilir
Doğanyol'da Temel Dini Bilgiler Sınavı Gerçekleştirildi
Malatya'nın Doğanyol ilçesinde, ilçe müftülüğü ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle "Temel Dini Bilgiler" sınavı yapıldı.
Hz. Peygamber ve Gençlik Konferansı
Samsun Atakum’da Hz. Peygamber (sav) ve Gençlik Konferansı
Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül görevine başladı
Erzincan İl Müftülüğü görevini yürütürken Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Eskişehir İl Müftüsü olarak atanan Muharrem Gül, Eskişehir'deki görevine başladı.
Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit dualarla ebediyete uğurlandı
Geçirmiş olduğu kalp krizi sebebiyle vefat eden İstanbul Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit için Taşdelen Merkez Camii'nde tören düzenlendi.
Celal Ekere Ondokuz Teşekkür Belgesi
Doktor Celal EKER’e Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Teşekkür Belgesi
Kayseri Valisinden Tüm İllere Örnek Davranış
Kayseri Valisi Gökmen çiçek'ten değerler eğitimi ile ilgili örnek bir proje.