Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi
GÜNCELSağlık Bakanlığı, 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinde sağlık hizmetlerinin aksamaması için genelge yayımladı
Kurban Bayramı tatilinde hastaların mağdur olmaması için sağlık merkezlerinde nöbet düzenlemesi yapılacak, radyo terapi hizmetleri planlanan tedavi protokollerine uygun olarak sürdürülecek, diyaliz hizmetleri aksatılmayacak ve evde sağlık hizmetleri devam edecek.
Sağılık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş imzasıyla yayımlanan, "Kurban Bayramı Tatilinde Sağlık Hizmetlerinin Aksatılmaksızın Sunulması" konulu genelgede, bayram tatilinin idari izinlerle birlikte 9 güne çıktığı belirtildi. Genelgede, bu sürede hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri acil haller nedeniyle 112 acil ambulanslarına ve hastane acil servislerine başvurularda yoğunluk yaşanabileceği, buna bağlı acil iş yükünde artış olabileceği belirtildi.
Kamu, üniversite ve özel sektöre ait acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin, tatil süresince yoğun talebi karşılayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulanan genelgede, artan ve değişebilen ihtiyaçlara göre ortaya çıkabilecek durumlarda, önlemlerin önceden ve süratle alınması talimatı verildi.
Acil ve yoğun bakım hizmetlerinin ilgili tebliğ hükümlerinde belirtilen esaslara uygun olarak planlanması ve yürütülmesi gerektiği ifade edilen genelgeye göre, acil sağlık hizmetleri ile hasta sevk ve nakil işlemleri 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilecek.
Tatil süresince oluşabilecek el, bilek ve benzeri uzuv yaralanmaları sonucunda hastane acil servislerine başvuracak vakalara, zamanında ve etkin bir acil sağlık hizmeti verilebilmesi için ilgili cerrahi branş uzman tabiplerine günün her saatinde ulaşılabilecek şekilde nöbet planlaması yapılacak.
Komplike el yaralanmaları vakaları ise acil servislerde karşılanacak ve gerekli müdahale ile tedavileri için uygun merkezlere yönlendirilecek. Bu merkezlerin isimleri, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine bildirilerek merkez ile koordinasyon içinde hizmet yürütülecek.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.