STK'lardan İsrail'e kınama
GÜNCELMAZLUMDER öncülüğünde bir araya gelen bazı STK'lar, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.
MAZLUMDER, Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) ve Filistinli Esir Mahkumlarla Uluslararası Dayanışma Kuruluşu (TADAMON), Fatih Camisi avlusunda konuya ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.
Açıklamayı okuyan MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Kaya Kartal, "Filistin toprakları ve özellikle Kudüs, son zamanlarda artan gerilimle birçok yeni mağduriyete sahne oluyor" dedi.
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve yıkıcı girişimlerinin, Müslümanların mescide girmelerini engelleme çabalarının her yaştan Müslüman'ın direnişi ile karşılandığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
"İntifadaya dönüşme grafiği çizen direniş sürecinde ekim ayı başından beri 50'den fazla kişi ölmüş, yaklaşık bin 500 kişi yaralanmış ve 2 bin civarında kişi tutuklanmıştır. Aksa için esir düşenlerin ciddi işkence ve kötü muameleye tabi tutulduğu ve en tabii haklarından mahrum bırakıldıkları bilinmektedir. İşgalci İsrail'in ve görevlilerinin, bütün bu suçlar nedeniyle, yerel ve uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmaları için elimizden geleni yapacağımızı ifade ederiz."
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.