© Dini Haberler 2020

PKK'ya yakın gazete ve ajansa operasyon

Diyarbakır'da düzenlenen saldırılar sonrasında DİHA ve Azadiya Welat'ın bürolarında yapılan aramada 32 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da PKK'lılar tarafından askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen roketatarlı saldırıda 4 kişi yaralandı. Kaçan saldırganların DİHA ve Azadiya Welat’ın bürosuna saklandığı iddiasıyla yapılan aramada 32 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Elazığ karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında PKK mensuplarınca roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 4 sivil yaralandı. Yaralılar Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılar daha sonra olay yerinden gasp ettikleri bir araçla AK Parti İl Başkanlığının çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine saldırıda bulundu. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Güvenlik güçlerince, saldırganların kaçtığı değerlendirilen, Kürtçe yayın yapan bazı gazete ve dergi ile derneklerin bulunduğu binaya operasyon düzenlendi.

Polisin Kürtçe yayın yapan Azadiye Welat gazetesi, Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Kürdi Der'in de bulunduğu binadaki DİHA merkezinde başlattığı aramalarda 32 kişi gözaltına alındı.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER