© Dini Haberler 2020

ODTÜ’deki mescid inşaatı faşist tepkiler üzerine durduruldu!

ODTÜ’lü Müslüman Gençlerin talebi üzerine yapılacak olan mescidin inşaatı namaz kılanlara tahammülü olmayan akademisyen ve öğrencilerin tepkisi üzerine durduruldu.

Skandala ilişkin ODTÜ Mescid Topluluğu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

ODTÜ’de Türkiye’nin en büyük kampüs üniversitelerinden, 75.000 dönümden daha fazla arazisi ile Türkiye şartlarındaki pek çok ilçeden daha büyük olan, namaz kılan pek çok öğrenci ve çalışanının kampüs içerisinde yaşadığı ODTÜ’de, ‘merdiven altı’ diye tabir edilebilecek yerlerde açtırılan karanlık, kullanışsız, havasız, bakımsız, abdest alabilmeye imkân vermeyen, talebe göre çok yetersiz kalan, yere serilen birkaç seccade ile mescid süsü verilmiş mekânların varlığı bir gerçektir. Bunların yanında ihtiyacı karşılayabilecek, talebe nispeten kâfi gelecek, abdest almaya da elverişli olan Kütüphane Hanım-Erkek Mescidlerinin kullanımı 10 dakikalık ders aralarında ve diğer dar vakitli aralarda yerleşkedeki dağınık yerleşim, fakülte binalarının merkeze olan uzaklığı ve bölüm binaları arasındaki mesafeler dolayısıyla mümkün değildir, ODTÜ Camii de kampüs içerisindeki konumu ve ulaşımının zorluğu nedeniyle yalnızca civardaki fakültelerde dersi olan öğrenciler tarafından kullanılabilmektedir.

Ayrıca yüzlerce öğrenciye sahip olmasına ve çevresindeki diğer bölüm, fakülte ve binalardan öğrenci ve çalışanlar tarafından da kullanılıyor olmasına rağmen aynı anda sınırlı sayıda kişinin sığabileceği büyüklükte olan Hazırlık Mescidi, Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu’nun rutin ders saatlerinin namaz vakitlerine uygun olmaması nedeniyle başka bir alternatifi olmayan pek çok öğrenciyi zor durumda bırakmakta ve mağdur etmektedir.

Toplanan imzalarla, yazılan dilekçelerle ve yapılan görüşmelerle uzun yıllar boyu pek çok defa dillendirilen, defalarca kez rektörlüğün ve ilgili birimlerin gündemine getirilen ‘ihtiyacı karşılayabilecek yeni bir Hazırlık Mescidi’ talebi iki sene önce rektörlük tarafından haklı görülmüş ve ilgili resmi işlemler başlatılmıştır. Buna rağmen, yapımı yalnızca bir ay alacak mescidin inşaatına başlanması her defasında rektörlük ve yetkili merciiler tarafından geçiştirilmiş ve defalarca kez ertelemiştir. ODTÜlü Müslüman öğrencilerin yoğun mücadeleleri ile geçtiğimiz Kasım ayı ortalarında başlayan mescid inşaatı, namaz kılan öğrencilere tahammülü olmayan bazı akademisyenler ve öğrenciler tarafından büyük tepki görmüş; süreç boyunca Müslüman öğrencilere tehditler savrulmuş, çirkin ithamlarda bulunulmuştur. Rektörlük, akademisyenler ve öğrenciler tarafından gelen bu tepkiler sonucu geri adım atarak, Müslüman öğrencilere hiçbir mantıklı açıklama yapmaksızın, makul gerekçe sunmaksızın inşaatı durdurmuştur. Üstelik kısa süre içerisinde de ilgili ihaleyi iptal edecektir.

ODTÜ Rektörlüğü’ne sesleniyoruz:
Mağduriyetleri önleyecek, öğrencilerin ve çalışanların inançlarına göre ibadetlerini rahatça yapabilmelerine olanak sağlayacak, ihtiyacı karşılayabilecek genişlikte ve abdest almaya elverişli bir mescid talep ediyoruz.
Medyadan, kamuoyundan, tüm duyarlı kardeşlerimizden ve vicdanlı herkesten destek bekliyoruz. Kaynak: Yeni Akit


Kampanyayı imzalamak için tıklayın

 

Konuya ilişkin Gazete Vahdet'in Haberi

ODTÜ'de camiye PKK engeli

PKK ve diğer sol terör örgütleri mensuplarının cirit attığı ODTÜ’de mescit inşaatı baskılar yüzünden durduruldu. Yönetimin, militan öğrencilerin tehdidine boyun eğmesi tepki çekti

Türkiye’deki üniversitelerde yuvalanan terör örgütü PKK ile marjinal sol örgütler, öğrencilerin faaliyetlerini ve taleplerini engellemeye devam ediyor. ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda (Hazırlık Bölümü) bulunan muhafazakar öğrencilerin, mescit talebine karşı ayaklanan sol grupların tepkisi üzerine bir süre önce başlayan mescit inşaatı durduruldu. 

GEÇEN YIL DA DURDURDULAR 

Türk ve yabancı yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü Hazırlık Bölümü’nde öğrenciler, kazan dairesinden bozma, lağım kokan, yalnızca 7 kişinin saf tutabileceği bakımsız ve son derece yetersiz bir yerde namazlarını kılıyordu.  Bu şartlarda namazlarını kılmak zorunda kalan öğrenciler, geçen yıl yeni bir mescit yapılması için imza toplayıp yönetime teslim etti. Öğrencilerin talebi okul yönetimi tarafından olumlu karşılanarak, ‘Pembe Baraka’ denilen binanın bir bölümünün tadilat yapılıp mescide dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Bu karara karşı, gösteri yapan aşırı sol grupların tepkisi üzerine mescit yapımından vazgeçildi. 

MESCİTTEN VAZGEÇİLDİ 

Daha sonra okul yönetimi mescidi bu yıl yapacağını belirterek ihale açtı. Tadilat ihalesini kazanan inşaat firması yaklaşık bir ay önce ‘Pembe Baraka’da mescit çalışmalarına başladı. Söz konusu binanın bir bölümünün mescide dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar, marjinal sol örgütlerin baskısıyla iki hafta geçmeden durduruldu. İki hafta ara verilen mescit çalışmalarına önceki gün tekrar başlandı. 

OKUL YÖNETİMİ VAZGEÇTİ

Ancak sol örgütler tarafından yükselen tepkiler nedeniyle okul yönetimi inşaat firmasına, ‘Mescit yapmayın sadece tadilat yapıp bırakın’ talimatı verdi. Buna göre mescide yapılan tamiratların üzeri kapatılarak sadece binanın yenilenmesi için çalışmalar yapılacak. Bu gelişme üzerine öğrenciler, Change.org sitesinde imza kampanyası başlatarak tepkilerini dile getiriyor.

 

 

Kampanyayı imzalamak için tıklayın

İlginizi Çekebilir

Sol sahtekarlığın kronik İslam düşmanlığı bitmiyor!

Gezi vandalı Levent Üzümcü, siyonist İsrail tarafından Filistin’de katledilen Ayşenur Ezgi Eygi üzerinden Türk solunun klasik aymazlığıyla Müslümanları hedef gösterdi.

Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!

Sıcaklığını koruyan Narin Güran cinayeti Kemalist akbabaları harekete geçirdi.

Mesut Özil Sivaslı genç futbolculara örnek oldu

Sivas'ta genç sporcular, ünlü futbolcu Mesut Özil'in sosyal medyada paylaşılan cami temizleme videosundan ilham alarak örnek bir çalışmaya imza attı.

Fatih Sultan Mehmet Han'a ihanet! Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) “Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş (İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.)" hadisindeki müjdesine kahraman askerleriyle birlikte ulaşan Fatih Sultan Mehmet'in kılıç hakkı Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti yaşanıyor. Yetkililerin kahraman şehitlerimizin kemiklerini sızlatan rezalete gözlerini kapatıp kulaklarını tıkaması ise tepki çekti.

AK Partili isimden Türkiye'yi ayağa kaldıracak ifşa: O cemaat insanları dolandırıyor

AK Partili eski milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, Süleymancılar ile ilgili şaşkına çeviren açıklamalar yaptı.

Din Hizmetleri Uzmanı Fındık vefat etti

İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık (41) vefat etti.

TÜM HABERLER