O dizinin yapımcısı ‘imam’ karakterini savundu!
DİYANET HABERATV’de yayınına başlanan Kertenkele adı dizide ‘İmam Remzi’ karakteriyle verilemek istenen mesajlar başta Diyanet camiası olmak üzere halktan da tepki çekmişti. Dizinin yapımcısı Yalçın Şen, Kertenkele dizisine yöneli
ATV’de yayınına başlanan Kertenkele adı dizide ‘İmam Remzi’ karakteriyle verilemek istenen mesajlar başta Diyanet camiası olmak üzere halktan da tepki çekmişti. Dizinin yapımcısı Yalçın Şen, Kertenkele dizisine yönelik eleştirilere cevap verdi.
İmam kıyafeti giyerek halkın arasına karışmaya çalışan bir ‘Hokkabaz’ın öyküsünü anlatan dizi, sosyal medyada çok sert eleştirilere hedef olmuştu. Dizinin imamlara ve dinimize hakaret içerdiği eleştirilerine, dizinin yapımcısı Yalçın Şen cevap verdi.
Dizideki ‘Sahte İmam’ karakterini iyiye dönüşüm hikayesi olarak niteleyen Şen, dizideki kahramanın imam değil ‘imam rolünü oynayan suçlu’ olduğunu iddia etti.
Sabah’ın yaptığı röpörtajda dizinin yapımcısı Yalçın Şen, diziyi şöyle savundu;
Kertenkele çok hızlı bir giriş yaptı. İlk bölümünü kaçıranlar için diziden biraz bahseder misiniz?
Aslında projemiz bir dönüşüm hikayesi. Odağında ise biraz arsen lüpen ve birazda Robin Hood’vari bir hırsız olan sempatik ve iyi kalpli ancak cocuklugundan itibaren büyük travmalar yaşamış ve yetim ve öksüz bir karakterimiz var.
Yıllardır istanbul emniyetinin yakalayamadığı kertenkele yine bir takipten kaçarken ve onun için o takipten kurtulmak çok kolayken tamda o anda yolunun üzerindeki bir evde yangında mahsur kalmış bir çocuğa ve ailesinin feryatlarına şahit olur. Ya kaçarak polislerden kurtulacak yada çocuğu kurtaracaktır. O çocuğu kurtarmayı tercih eder ve kurtarırda, ama aşağıda polisler onu beklemektedir ve yakalanır.
‘KAHRAMAN İMAM DEĞİL, İMAM ROLÜNÜ OYNAYAN BİR SUÇLU’
İmamlığa dönüşüm hikayesi nedir?
Sonrasında sorgu ve cezaevi günleri başlar ki ayrıca üzerine aslında işlemediği bir cinayette kalmıştır. Müebbet hapisle karşı karşıyadır ve intihar teşebbüsünde bulunur. Hastanede tedaviye başlanır ve bu süreçte onunla aynı odada tedavi görmekte olan bir imamın kıyafetlerini alarak imam kılığında hastaneden kaçar. Tabiki tüm emniyet yine peşine düşmüştür ancak bu sefer ilk kez gardiyanı olduğu cezaevinden kaçan bir kişi olduğundan bu sefer peşinde gardiyanda vardır. Kertenkele ise tüm bu tehditlerden kaçmak ve tanınmamak için sahte imam rolunu oynamaya başlar ve camisinde imamı olmayan bir mahalleye yolu düşer. İşte asıl serüvende burada başlar. Kertenkele artık o caminin sahte imamı “İmam Ziya” dır. Kertenkele sahte imamlığı sürecinde gerek kendisinin ve gerekse etrafındakilerin yaşamında derin izler bırakacak ve zaman zaman güldürürken zaman zamanda ağlatacaktır. Ayrıca ilk defa gerçek bir aşka yelken açacak ve mahallenin zengin ailesinin güzeller güzeli kızı olan “Zehra” ya deliler giba aşık olacaktır.
‘KERTENKELE, GİDEREK ARINAN BİR KARAKTER’
Peki Kertenkele doğruyu bulacak mı?
Aslında “Kertenkele” projesi bir dönüşüm projesidir. Dini öğretilere aykırı bir karakterin hapishaneden kaçmak imam kıyafetlerini giyerek çıktığı yolculukta, gerek kıyafetlerin manevi ağırlığını ve gerekse imam rolünü oynamak zorunda kalmasıyla mecburen dini öğrenmek ve yaşamak zorunda kalmasını, öğrendikçe, uyguladıkça dönüşmesini, kötü alışkanlıklardan kurtulan, arınan bir karaktere dönüşmesinin hikayesidir.
Kertenkeye’ye haksızlık yapıldığını mı düşünüyorsunuz?
Kimse bu projeye haksızlık yapmasın. Bu proje kıyafetlere gerçek hakkını teslim edecek bir projedir. Kimsenin şüphesi olmasın.
(Sabah)
Kaynak Sabah [ Okunma Sayısı: 1148 ]
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.