Müslüman Alimler Birliği'nden Rusya'ya karşı birlik çağrısı
DÜNYADünya Müslüman Alimler Birliği, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarına karşı bölgedeki insanlara birlik çağrısında bulundu
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suriye’deki muhaliflere Rus saldırılarına karşı durmak için birlik çağrısı yaptı.
Müslüman Alimler Birliği, yayınladığı yazılı bildiride, Rusya’nın Suriye’de Batı, İran ve İsrail’in adına savaştığını belirterek, Rusya’nın yönettiği savaşla Sünni Müslümanların Şam topraklarında kendi kendine hükmetmelerini engellemeyi hedeflediğini ileri sürdü.
Şam halkından Rusya’nın hamlesine karşı direnmelerini, İslam ülkelerinden Şam halkını siyasi, maddi ve manevi anlamda desteklemelerini isteyen Müslüman Alimler Birliği, Şam’ın Rusya yada İran’ın eline düşerse bunun etkisinin her İslam ülkesine ve her Müslümana dokunacağı uyarısında bulundu.
Rusya’nın Suriye’ye doğrudan askeri müdahalesinin beklendik olduğunu belirtilen bildiride, ‘Rusya zalim Esed rejimine Suriye’deki devrimin başlamasından bu yana her türlü destek verdi. Askeri tecrübesini, siyasi ve ekonomik imkanlarını Esed rejiminin hizmetine koydu. Askeri müdahalesi sürpriz değildi’ ifadesi kullanıldı.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.