© Dini Haberler 2020

Müftü GÜVEN\'den İmam Hatip\'te Tesettür Konferansı

Nazmi TOKER İmam Hatip Ortaokulu tarafından 22.12.2015 Salı günü saat 13.00’da İl Müftülüğümüz konferans salonunda “ Tesettür” konulu program düzenlendi.

TESETTÜR PROGRAMI

Programa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, İl Müftü Yardımcıları Atıf AKŞİT, Salih SEZİK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut TATLI, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay DEMİR, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa DOLAR, Nazmi TOKER İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gökhan ORAK, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü GÜVEN, “Tesettür fıtri bir duygudur. Hz. Adem ve Hz. Havva yasaklı meyveyi yedikten sonra dünyaya gönderilince çıplaklıklarını fark ettiler ve ilk önce örtündüler. Alimlerimiz “İnsan haya ve edep duygusu sebebiyle örtünür” diyorlar. Tesettürde asıl olan avret mahallerimizi kapatmaktır. Tesettür iffeti korumaktır. Tesettür, Mümine kadının inancı ile yaşamasıdır. Biz bu hususta Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in eşlerini, kızlarını örnek alacağız. Tesettürümüz onlarınki gibi olmalıdır.” dedi.

Programda kompozisyon ve şiir dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program, Melikgazi İlçe Vaizesi Sezer TUNÇ’un “ Tesettür” konulu sunumu ile son buldu.

Nurettin ÖZTÜRK İmam Hatip Ortaokulu tarafından 22.12.2015 Salı günü Seyrani Camii’nde 6. Sınıf öğrencilerine yönelik   Namaza Niyet Töreni “ Namazsız Yaşanamaz “ düzenlendi. Törene İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN, İl Müftü Yardımcımız Salih SEZİK, Nurettin ÖZTÜRK İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Seyfullah TENGİZER, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve cami cemaati katıldı.

Törende konuşan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN, “Varlığından haberdar eden Rabbimize hamdolsun. “Benim gibi namaz kılın gözümün nuru namaz” buyuran Peygamber Efendimize salatü selam olsun. Kıymetli gençler, dünyevi ilimlerin yanında uhrevi ilimleri de tercih ederek imam hatiplere geldiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Sevgili öğrenciler en az bir vakit camide cemaatle namaz kılalım. Camilerimizde çocuk sesleri olmasa camiler virane olur. Abdestli olalım, evlerimizde cemaatle namaz kılalım. Namazla hayat bulalım inşallah. Yavrularımızı Kur’an kurslarına ve imam hatiplere göndermeliyiz. Diğer okullarımıza gönderdiğimiz çocuklarımızın da dini altyapısını hazırlamalıyız. Namaz kılan yanlış iş yapamaz. Namaz insanı kötülükten alıkoyar. Eğer evlerimizde huzursuzluk varsa yaradanımıza karşı kulluk görevimizde eksiklik vardır. Namazla huzur buluruz. Ailene namazı emret, sende devam et buyuruyor. Rabbimiz şöyle dua edin diyor. “ Rabbimiz bizi ve neslimizi namaz kılanlardan eyle” Rabbimiz duamızı kabul buyur.”dedi.

Program sonrası törene katılan öğrencilere İl Müftümüz Sayın GÜVEN tarafından Diyanet İşleri başkanlığımız yayınlarından olan “Gençlerle Söyleşi” adlı kitap hediye edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER