© Dini Haberler 2020

"Müftü Bey Oğlum, Biz Ne Olacağız...?" dedi, Gözyaşları Sel Oldu

Çanakkale Ezine İlçe Müftüsü Ahmet yaylalı'nın son müftüler atamasıyla birlikte İstanbul Büyükçekmece ilçe müftülüğüne atanmasının ardından Ezine ilçesinde hareketli saatler yaşanmaya başladı.

Ezine'de bir çok dini hizmetlerde birlikte yer alanlar, birlikte umreye gidenler, birlikte akşam kurslarına gidenler, aile dostları, Kur’an Kursu talebeleri esnaflar ve iş adamları müftü Ahmet Yaylalı'nın ilçelerindeki son günlerinde bir araya gelerek çeşitli kutlamalarla veda etmeye başladı.

Altanlar Kuyumculuk ve otellerinin sahibi Ali ALTAN tarafından Ezine Müftüsü Ahmet YAYLALI’nın onuruna, Altanlar otelinin teras katında, Veda Kahvaltısı verildi. Kahvaltı sonrası yemek duasını Müftü Yaylalı yaptıktan sonra, Ali ALTAN duygulu,veciz bir konuşma yaptı. Konuşmasında özetle: “Muhterem hocam! 6 yıl önce Ezine'mize geldi. Geldiğinde bizler dini konularda çok eksiktik, her şeyimizi biz ondan öğrendik. Allah için bir birimizi sevmeyi, Allah için fedakarlığı, Allah için vermeyi, diyergâmlığı, Mürüvveti, Allah yolunda gitmeyi, haramları, helalleri, Allah’ı(c:c), Rasülüllahı(sav), sevmeyi, velhasıl dinimiz adına her şeyi ondan öğrendik. Bana hiç unutmayacağım bir sözü var… “Ali abi! Allaha bağlı bir hayat yaşa, Allahı hiçbir zaman unutma! Hatırından çıkarma! Bir de ölümü hiç ama hiç unutma!, öldükten sonra nasıl anılmak istiyorsan öyle yaşa.. demişti.” Kendisinden Allah razı olsun…biz haklarımızı son noktasına kadar helal ediyoruz. Ne olur hocam siz de bize helal edin. Bize çok hakkınız geçti” dedi.

Altan konuşmasının sonunda Müftü beye, katılanlar adına Gümüş işlemeli bir rahle ve gümüş kaplı, Kur’an-ı Kerim Hediye etti.

Çok sayıda bayan ve erkek misafirlerin katıldığı veda kahvaltısında konuşma yapan ilçe sakinlerinden Mustafa Öztürk; “Ben 70 yaşındayım ilçemize bir çok hocalarımız geldi. Hepsinden Allah razı olsun, her biri bir şeyler yapmaya çalıştı. Ancak Müftümüz benim gibi yüzlerce kardeşimize akşamları Kur’an kursu açarak, tek kuruş ders ücreti almaksızın, bizlere Kur’an-ı Kerimi öğretti. Sıkılmadı,bırakıp gitmedi, bize değer verdi. Başımızda bekledi. Bir kelimeyi 10-20 defa tekrar etti. Herkes akşam olduğunda çoluk çocuğunun yanına giderken o bizim başımızda gece saat:24.00 lere kadar bekledi. Rahatından, istirahatından fedakarlık etti. Dinimizin Fedakarlık edilerek öğretileceğini,tebliğ edileceğini ondan öğrendik. Kutlu doğumlarda bize söz verdi,yer verdi, ilahiler söyletti. Allah razı olsun, hakkını helal et hocamm! dedi.

İlçe sakinleri birbiri ardına gelen veda konuşmalarında gözyaşlarını tutamadı.

Ezineli Din Görevlileri de İlçe Müftüsü Ahmet Yaylalı'ya sürpriz veda programı yaptı. Yanmaz dinlenme tesislerinde verilen yemekten sonra, üzerinde Lafzatullah,Osmanlı arması ve peygamber Efendimiz (sav)'in ismi şerifi bulunan bir tablo hediye ettiler.

Balıkesirli iş adamları Hayri Şayan ve Mustafa Erdur Ezine Müftüsü Ahmet Yaylalıyı ziyaret ederek yeni görev yerini tebrik edip hayırlı olsun dediler. Danişment Caminin çini kaplamaları için maddi yardımda bulundular. "Biz hocamızın 21 yıllık talebesiyiz her zaman yanındayız. inşallah yeni görev yerinde de çok hayırlı hizmetler yapacağına inanıyoruz. Allah yolunu açık etsin" dediler.

Yine ilçe sakinlerinden Musa Durmuş, Ferit Özcan , Nurettin Kımter Ezine Müftüsü Ahmet Yaylalı'nın ilçeden ayrılışı onuruna veda yemeği hazırladılar. Hoş sohbetle geçen yemekten sonra helalleşerek ayrıldılar.

Ezine ilçe din görevlilerinden İdris Hoca'da Ezine Müftüsü Ahmet Yaylalı'nın onuruna evinde veda kahvaltısı ikram ederek dostluğun 40 yıl devamı için Türk Kahvesi ikram etti.

Tüm ziyaret ve veda davetlerinin kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Ezine ilçe Müftüsü Ahmet Yaylalı yapılanlar karşısında gözyaşlarını tutamayarak şunları söyledi.

“Yeni görev yerimize geçme haberimiz duyulduktan sonra inanılmaz derecede ve beklemediğim şekilde güzel tepkiler aldım. Bu sürprizleri beklemiyordum. Allah herkesten razı olsun.Son günlerimizde bir araya geldiğimiz gelmediğimiz herkese teşekkür ediyorum. Ezine'de ne yaptıysak birlikte yaptık, birlikte kermesler yaptık, topladığımız kuruş kuruş paralarla Kur’an Kurslarımızı ve camilerimizi yaptık. Kurban bayramlarında bayram yapmayıp deri, kelle toplayarak Müftülük binamızı yaptık. Birlikte umrelere gidip, Kâbeyi tavaf edip dua ettik. Medinede Efendimize(sav)’e birlikte selam verdik. Birlikte akşam kursları yaptık. Buraya ilk geldiğimizde aleyhimize söz edenler, yazı yazanlar, şikayet edenler, dedikodular çok oldu. El birliği ile dedikodulara aldırmadık. Korkmadık, Ezine halkı birlikte olmaktan, beraber olmaktan utanmadı…Dedikodulara aldırmadan dostluğunuzu devam ettirdik. Din hizmetleri yapan herkesin başına gelebilecek sıkıntıların ve psikolojik baskılarının hepsini elhamdülillah iliklerimize kadar tattık. Şuan bütün sıkıntılarımı unuttukm. Veda ziyaretlerinde, müftülüğe gelerek helalleşenlere baktığımızda sonuç çok güzel oldu. Ezinemiz bir çok Eserler kazandı. Benim için buranın dostluğunu kazanmak en büyük kazanç idi. Peygamberlerimizin bile sevenleri vardı, kızanları vardı. Elbette bizimde sevenlerimiz olduğu gibi belki bilmenden incittiklerimiz olmuştur. Kırılanlar olmuştur. Ama Allah şahit olsun ki tüm kardeşlerimize hep Dini Mübini islamı anlatmaya çalıştım. Bu yolda kırılanlar varsa haklarını helal etsinler. Ben Herkese hakkımı helal ediyorum, kimseye kinim, kırgınlığım ve kızgınlığım yok Rabbim Yolundan bizleri ve sizleri ayırmasın. Ben buradan ayrılırken herkese, Efendimiz(sav)’in vefat ederken bıraktığı iki emaneti ki, Kur’an-ı Kerim Ve sünneti seniyyeye sımsıkı sarılmanızı tavsiye ediyorum. Dinimizi doğru kişilerden itikadı düzgün kişilerden öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Ben sizlerle beraber olmaya doyamadım. İnşaallah Rabbim ahirette de Peygamberimizin(sav)’in Livaülhamd sancağı altında toplanmayı hepimize nasib etsin. Bizler bir birimizi menfaatsiz,beklentisiz sırf Allah için sevdik.Allah için bir araya geldik, Allah için toplandık. Allah için dağıldık. Efendimiz(sav)’in bir hadis-i Şerifinde iffade ettiği gibi İnşaallah Rabbim kendisi için birbirini sevenleri Arşı âlânın altında, gölgelendirdiği 7 sınıf insan topluluğundan eder ve orada da bir araya getirir dedi. Ve..Allaha ısmarladık hakınızı helal edin" dedi.

Haber Özel : Mahihaber - Erol Kara

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER