Meteoroloji'den önemli uyarı!
GÜNCELMeteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı. Kuvvetli yağış sonrası oluşabilecek sel ve fırtınaya karşı uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdumuzun batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.
Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi ile Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkiinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Marmara bölge genelinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ile zamanla İstanbul'un batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.
29.09.2015 Salı günü; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas ve Kayseri çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Rize, Düzce, Zonguldak, Bartın ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de Kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
30.09.2015 Çarşamba günü; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya, Malatya, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Yağışlı havanın hafta ortasından sonra kuzey ve doğu kesimlerde araklıklarla etkisini sürdüreceği, hafta sonunda yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının pazartesi gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4-8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.
Yağışların özellikle Marmara ve Batı Karadeniz'de fırtına ile birlikte kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.
Ayrıca oluşabilecek olumsuz durumlara karşı (sel, su baskını, fırtına, yıldırım, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar) vatandaşları uyardı.Kaynak: Ülke Haber
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.