Mehmet Görmez Sabah Namazında Gençlerle Buluştu
BAŞKANLIKDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sabah namazında Ahmet Hamdi Akseki Camisi\'nde gençlerle buluştu.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Namaz Allah'la sohbet etmektir" dedi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,sabah namazında Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Gençlik Merkezlerinin organizasyonunda ortaöğretim öğrencisi gençlerle buluştu. Sabah namazını da kıldıran Görmez, salavat ve tesbihatın ardından öğrencilere hitap etti.
"BENİM SÜNNETİMDİR"
Hazreti Muhammed'in evlat edindiği Enes bin Malik'e tavsiyelerinin gençlere yol gösterici olmasını dileyen Görmez, "Şöyle buyuruyor efendimiz; 'Yavrucuğum, hiç kimseye karşı kalbinde kin, öfke ve nefret olmasın. Bu benim sünnetimdir, her kim ki benim sünnetimi işlerse cennete benimle birlikte girecektir" ifadesini kullandı.
HADİSLERLE AÇIKLADI
Kalbe hiçbir kötülük sokmamak gerektiğini belirten Görmez, Hz. Muhammed'in başka bir hadisinde İslam'ı "Allah'a saygı göstermek ve Allah'ın tüm mahlukatına karşı da şefkatli ve merhametli olmaktır" diye tarif ettiğini söyledi.
Görmez, Hazreti Muhammed'in ideal gençleri, "neşeyi Rabbine ibadette arayan gençlik" olarak tarif ettiğini belirterek "Sabah namazı çok önemlidir. Bir genç için sabah namazını kılmak, onun için camiye gelmek müstesna bir nimettir.
Gençler, kendinizi Allah'la sohbet etmekten mahrum etmeyin. Namaz Allah'la sohbet etmektir, Rabbiyle konuşmasıdır. Namaz insanı güçlü kılar. Kalbinde daima merhameti diri tutar. İyi bir insan olmasını sağlar ve onu yüceltir" dedi.
Görmez, gençlere, anne ve babalarına saygıda kusur etmemeleri tavsiyesinde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anne babayı korumak, yaşlandıklarında onlara yardımcı olmak en önemli özelliklerimizden olmalıdır. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de onlara 'öf' bile demeyin buyuruyor. Allah'a kulluktan sonra anne babaya iyi bir evlat olmaya gayret edin.
Ayrıca arkadaşlarınız ve diğer tüm insanlarla iyi geçinin. İyi bir insan, evlat, dost, arkadaş ve komşu olmaya gayret edin. Hedefinizi belirlerken dünyadaki tüm insanların sizden istifade ettiği bir insan olmayı amaç edinin." Camideki programın ardından, gençlere çorba ikram edildi
İlginizi Çekebilir
Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den iddialara sert cevap
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fethullah Gülen\'e mektup yazdığı iddiasına tepki gösterdi.
Başkan Görmez açıkladı, Görevden el çektirildi
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bir Kur\'an kursunda yaşananların, din, din eğitimiyle hiçbir alakası olmadığını, şahsın görevden el çektirildiğini belirtti.
Müslümanların umut ışığı Türkiye
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi’ne sağladığı desteklerinden dolayı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e teşekkür beratı takdim etti.
Diyanet’ten İsmailağa cemaatine özel görüşme
DİYANET HABER- Tarikat buluşmalarında ‘prensip gereği’ masada yer almayan İsmailağa Cemaati, ‘Özel görüşme’ talep etti. Diyanet’ten olumlu yanıt geldi.
Görmez, Dökülen kanların ardında küresel güçlerin iştahı yatıyor olamaz mı?
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ne zaman din ve mezhep eksenli bir şiddet olsa gözlerin hemen din adamlarına çevrildiğini belirterek \"Dökülen kanların ardında, aç gözlü küresel güçlerin sorgulanamaz iştahı yatıyor olamaz mı?\" dedi.
Küresel kötülüğün sömürge projesi
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “FETÖ’nün yurt içinde ve dışında açtığı okullar küresel kötülüğün bir projesidir. Küresel güçler, zihinsel bir sömürge anlayışı üretecek bir yapı olarak FETÖ’yü kullandı” dedi.