Maldivler Din İşleri Bakanı Al Said, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i ziyaret etti…
DİYANET HABERMaldivler Cumhuriyeti Din İşleri Bakanı Muhammed Şahun Al Said, beraberindeki heyetle birlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti.
Maldivler Cumhuriyeti Din İşleri Bakanı Muhammed Şahun Al Said, beraberindeki heyetle birlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti.
Konuk Bakanı kabulünde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bazı ülkelerin nüfusu ve toprağı itibarıyla küçük, ancak taşıdığı mana itibarıyla büyük ülkeler olduğunu, Madivler'in de İslam tarihi açısından büyük manaya sahip, önemli bir ülke olduğunu söyledi.
Din eğitimi ve din hizmetleri konusunda Maldivlerle tecrübe paylaşımında bulunacaklarını belirten Başkan Görmez, konuk Bakanın kendi ülkelerinde Osmanlı mimarisine uygun cami talebine karşılık, projenin gerçekleşmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
Bu tür taleplerden duydukları memnuniyeti de dile getiren Başkan Görmez şöyle konuştu;
“Çok sayıda Müslüman devletten kendi ülkelerine Osmanlı mimarisinde cami yapılması talebi alıyoruz. Bu tür taleplerden dolayı memnun oluyoruz. Yıllık planlamalarla, güçlerimiz doğrultusunda bu talepleri geri çevirmemeye çalışıyoruz. Şu anda dünyanın pek çok başkentinde cami inşaatımız devam ediyor. Washington'da, Moskova'da, Bişkek'te, Afrika'nın bazı merkezlerinde, Balkanlar'da cami inşaatlarımız devam ediyor."
Konuk Bakan Muhammed Şahun Al Said ise, görüşmede, halkı ve ülkesi adına büyük onur duyduğunu belirterek, "Biz biliyoruz ki Türkiye, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı bu tür yardım taleplerini geri çevirmiyor. Türkiye'nin son yıllarda ümmete karşı üstlendiği görevler doğrultusunda bizlere de destek çıkmanızı talep ediyoruz" dedi.
Kaynak Diyanet [ Okunma Sayısı: 159 ]
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.