Londra'daki cami yangını saatlerdir devam ediyor- FOTO
DÜNYAAvrupa'nın en büyük camilerinden biri olan Beytül Fütuh'ta yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Yangın hala devam ediyor
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İngiltere'nin başkenti Londra'daki "Baitul Futuh Camii ve Toplum Merkezi"nde çıkan yangını söndürme çalışmalarına devam ediliyor.
Başkentin güneyindeki Morden semtinde bulunan cami ve toplum merkezinde çıkan yangına 10 itfaiye aracı ve 70 itfaiyeciyle müdahale ediliyor. Londra itfaiyesinden yapılan açıklamada, yangının büyük bir kısmının kontrol altına alındığı bildirilirken, yangının, caminin ibadethane kısmına sıçramadığı belirtildi.
Açıklamada, yangının, camiye ait olan, caminin bitişiğindeki yönetim binası ile toplantı salonunu etkilediği belirtilirken, yangının söz konusu binanın zemin katının yarısını kapladığı, birinci kat ve çatı katına da atladığı aktarılarak yangına müdahale eden itfaiye şeflerinden Philip Morton'un şu ifadelerine yer verildi: Bu büyük bir yangın. Ekiplerimiz zor koşullarda, yangının caminin diğer bölümlerine yayılmasını önlemek için elinden geleni yaptı. Şükürler olsun ki yangını sadece yönetim binasıyla sınırlandırmayı başardılar. Asıl cami binası yangından etkilenmedi. Zarar kontrol operasyonlarımız süresince binanın içeriğinin dini önemine tam saygı gösterildiğinden emin olmak için yerel toplumla yakından çalışma içerisindeyiz.
Londra itfaiyesi ekipleri yerel saatle 12.06'da (TSİ 14.06) olay yerine intikal ettiği yangının çıkış sebebine ilişkin henüz bir bilgi vermezken, Londra Ambulans Hizmetleri'nden yapılan açıklamada, olay yerinde bulunan 40 yaşlarındaki bir erkeğin nefes almakta zorlandığı için hastaneye sevk edildiği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.