Kübalı Müslümanların ramazan sevinci
DÜNYAKüba'da sayıları 13 bini bulan Müslümanlar ramazan ayını büyük bir sevinçle karşıladı
Küba’da sayıları yaklaşık 13 bin olan Müslümanlar, Ramazan ayına girmenin heyecanını yaşıyor.
Küba İslam Birliği Başkanı İmam Yahya Pedro Lazo, Ramazan’ın Müslümanlar ve tüm insanlık için sulh ayı olduğunu ifade etti. Bakara suresinin 187. Ayeti kerimesinde orucun ne zaman başladığı ve bittiği hususunda tüm Müslümanların haberdar olduğunun ve Ramazan’ın kendileri için af, mağfiret ayı olduğunun altını çizen Lazo, mukaddes ayın kendilerine teravih gibi önemli bir ibadeti hediye ettiğini vurguladı.
Ramazan’ın tüm dünyadaki Müslümanlar ve Küba’daki Müslümanlar için sulhu getiren bir ay olmasını dileyen Lazo, ABD’nin elinde tutsak bulunan 5 Kübalının da yakın zamanda serbest bırakılmasını umut ettiğini ifade etti.
Küba’da 1959 sonrası rejimin tutumu nedeniyle resmi olarak tanınmayan Müslümanlar, güçlü Katolik muhalefet tarafından 1972’de verilen hukuk mücadelesi sonrası rejimin bu uygulamayı yumuşattığını, 1992 yılında ise genele teşmil ederek Müslümanların da bu haktan yararlandığını ifade ediyor.
İslamhoy sitesine göre Küba’da yaşayan 13 bin Müslümanın çoğunluğu Arap kökenli ve Afrika ülkelerinden gelenler oluşturmakla beraber bin kadar Müslümanın da Kübalı olduğu belirtiliyor.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.