Hindistan'da skandal tatbikat
DİYANET HABER<p>Hindistan'da düzenlenen bir tatbikatta, polisle çatışmaya giren 'terörist' karakterlere Müslüman kıyafetleri giydirildi. Tatbikat ülkedeki Müslümanlardan sert tepki aldı </p> <p></p> <p
Hindistan'da düzenlenen bir tatbikatta, polisle çatışmaya giren 'terörist' karakterlere Müslüman kıyafetleri giydirildi. Tatbikat ülkedeki Müslümanlardan sert tepki aldı
Hindistan'ın Gujarat eyaletinde gerçekleştirilen bir askeri tatbikat ülkedeki Müslümanlardan sert tepki aldı. Tatbikat gereği saldırı düzenleyen 'terörist' karakterlere Müslüman kıyafetleri giydirilmesi tepki topladı.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin eskiden yöneticisi olduğu Gujarat eyaletinde yapılan tatbikatta, teröristi canlandıran kişilere Müslümanların giydiği entari ve takke giydirildi. Müslümanları terörist gibi gösteren tatbikata Hindistan'da yaşayan Müslümanlar tepki gösterdi.
Hindistan'ın 1,2 milyarlık nüfusunun yüzde 14'lük kısmını oluşturan Müslümanlara yönelik böyle bir tutumun sergilenmesinden dolayı eleştirilen Gujarat yönetimi ve Gujarat emniyeti tepkilerin odağı oldu.
GUJARAT BAŞBAKANI: TATBİKAT BİR HATAYDI
Müslümanlardan gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Gujarat eyaleti Başbakanı Anandiben Patel tatbikatın bir hata olduğunu kabul etti.
Patel, "Bir dini terörle bağdaştırmak yanlıştır. Mesele çözülmüştür, şimdi bu konuyu kapatalım. Hata telafi edilmiştir." ifadelerini kullandı.
Gujarat polisi ise ilk başlarda eleştirileri savuşturmayı denedi ve bu kıyafetlerin saldırganlara 'farklı bir görüntü' verebilmek için giydirildiğini savundu. Ancak daha sonra, durumun kaçınılabilir bir durum olduğunu kabul edip, özür diledi.
Gujarat Polis Şefi Pradeep Sejul AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu yanlış birşeydi ve olmaması gerekirdi." ifadelerini kullandı.
MÜSLÜMANLAR TATBİKATI KINADI
Kemal Faruki başta olmak üzere, Hindistan'daki Müslüman liderler Müslümanları terörist gibi gösteren tatbikatı kınadıklarını açıkladı. Faruki açıklamasında, "Bu Müslüman toplumu oldukça kötü gösteriyor. Ayrıca özrü dilemeliler aksi halde haklarında dava açılmalı" ifadelerini kullandı.
Hindistan'ın şimdiki Başbakanı Narendra Modi'nin 2002 yılında başında bulunduğu Gujarat eyaletinde yaşayan Budistler, Müslümanlara saldırmışlardı. 2002 yılında meydana gelen saldırılarda çoğu Müslüman en az bin kişi hayatını kaybetmişti.
Modi, Budist grupların Müslümanlara düzenlediği saldırılara engel olmamakla suçlanıyordu.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.