Hac Dolandırıcılarına Dikkat
GÜNCELKendilerini Umre yetkilileri veya cami hocası olarak tanıtan dolandırıcılar, önceden belirledikleri adreslerden yardım adında para topladıkları tespit edildi.
Bingöl Karlıova İlçesinde kendilerine hoca veya umre yetkilisi süsü veren dolandırıcılar önceden tespit ettikleri vatandaşları "umredeki hocanızdan size selam getirdim hocanın durumu iyi değil yardımınıza ihtiyaç var" diyerek dolandırmaya başladı.
Dolandırıcıların dolandırma yöntemleri vatandaşlar tarafından fark edilince, Karlıova ilçe Müftülüğüharekete geçti. Müftülük, bünyesinde çalışan hocalardan vatandaşları bilgilendirmeleri konusunda uyardı.
Karlıova Müftüsü Abdullah Söylemez bütün cami hocalarıyla bir toplantı düzenleyerek ilçeye musallat olan dolandırıcılar hakkında vatandaşların bilgilendirilmelerini istedi. Müftü Abdullah Söylemez; "hiç bir resmi makbuz ile kendilerine gelmeyen kişi veya kişilere kesinlikle inanmayınız. Bu kişiler hoca kılığına girmiş dolandırıcılardır. özellikle yaşlı ve köylü vatandaşlarımız resmi yazıyla para toplayan kişilere itimat etmemelidirler" dedi.
Polisin dolandırıcıların peşinde düştüğü öğrenildi. (Karlıova Haber)
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.