FETÖ imamından skandal Gülen ifadesi
GÜNCELAdana\'da tutuklanan FETÖ milli eğitim imamı olan şahıs, ifadesinde, \"Fetullah Gülen, Peygamber efendimizden sonra gelen kişidir. O, Kur\'an-ı Kerim\'in eksiklerini tamamlıyor\" ifadelerini kullandı.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Darbe girişiminin ardından FETÖ'yle ilgili Adana'da yürütülen çok yönlü soruşturmada polis, örgütün milli eğitim ayağında yer alan öğretmenlere yönelik operasyon düzenledi. 13 öğretmenin gözaltına alındığı operasyonda evlerde yapılan aramada çok sayıda belge ele geçirildi.
TALİMATLAR BULUNDU
Polisin bulduğu belgelerin birinde okullardaki örgüt üyelerine gönderilen talimatlar çıktı. Eğitim yılı boyunca uygulanılması istenen ve senenin sonunda da rapor olarak üst birimlere sunulması gereken belgede "Okul sohbetleri, yatılı ev kampları, sohbet grubuyla beraber toplu namaz, yarışma, spor karşılaşmaları, sohbet konusunun yazılı dağıtımı, takviye kurslar, arkadaşları eve götürerek çay ikramı, arkadaşları ziyaret hediyeleşme, gezi düzenleme, kütüphaneleri ziyaret, okul hocalarını sohbete davet etme" talimatları yer alıyor.
MAHALLE MAHALLE ABONELİK LİSTESİ
Örgüt üyelilerinin evlerinde yapılan aramada, kimin ne kadar gazete abonesi yapabileceği, ne kadar himmet ve kurban derisi ile et topladığının da not edilmesi gerektiği yazılı talimatların olduğu belgeler bulundu.
Zaman Gazetesi'nin tirajının artırılmasına yönelik düzenlenen 'Hedef 3050' yazılı kampanya listesinin yer aldığı belgelerde, mahallelere göre aktif üye sayısı, hedeflenen ve yapılan abonelerin miktarlarının kayıt edildiği notlar bulundu.
HADİSİN YARISI YAZILMAMIŞ
Polisin yaptığı aramalarda ele geçirilen belgelerden birinde ise, 'Sizin en hayırlınız, Kuran'ı öğrenen ve öğretendir' hadis-i şerifinin sadece 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenendir' kısmının yazması ve 'Adam kazanma ha gayret' yazısı dikkat çekti.
Hadisin eksik yazılmasının, örgütün Kur'an-ı Kerim'i kendilerince yorumlayarak genç beyinlere empoze edip insanları kazanmaya çalıştığı taktiklerden biri olduğu değerlendiriliyor.
SKANDAL İFADE: PEYGAMBERDEN SONRA GELEN KİŞİDİR
Emniyete götürülen ve milli eğitim imamı olduğu öne sürülen öğretmenlerden M.D.'nin ifadesi dikkat çekti.
FETÖ lideri Fetullah Gülen'e övgüler yağdıran M.D.'nin, "Fetullah Gülen, Peygamber efendimizden sonra gelen kişidir. O, Kur'an-ı Kerim'in eksiklerini tamamlıyor. Gülen için gözaltına alınmak bir gururdur" diye ifade verdiği belirtildi.
Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen öğretmenlerden eğitim imamı Y.Y., şube müdürleri sorumlusu A. A.ve M.K.A., bilgi işlem sorumlusu D.B., sohbet hocası M.A.ve İ.A., 2013 yılı Yüreğir-Sarıçam ilçe sorumlusu B.G., üye M.Y., M.Ö., A.A., M.M., A.T.T. ile M.D tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaynak: haber Vaktim
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.