Endonezya Cumhurbaşkanı’ndan Kocatepe Camiine ziyaret…
DİYANET HABERDİYANET HABER- Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, resmi ziyareti kapsamında geldiği Ankara’da Kocatepe Camiini ziyaret etti.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, resmi ziyareti kapsamında geldiği Ankara’da Kocatepe Camiini ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in eşlik ettiği ziyarette, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo’nun camide namaz kılmasının ardından Kocatepe Camii din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Cumhurbaşkanı Widodo’ya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarihi ve yapısı hakkında bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Widodo, Başkan Görmez’e, Kur’an-ı Kerim ve ülkesine ait yöresel kıyafet hediye ederken Başkan Görmez ise konuk Cumhurbaşkanı’na Hilye-i Şerif takdim etti.
Ziyarette, Kocatepe Camii fuar alanında Türkiye’de yaşayan Endonezyalılarla bir araya gelen Widodo, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Cumhurbaşkanı Widodo, ziyaretinin ardından Kocatepe Camiinin hatıra defterini imzaladı.
Ziyarette Cumhurbaşkanı Widodo’ya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de eşlik etti.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.