Dr. Mehmet Malkoç Kimdir?
DİNİ HABERLERDr. Mehmet Malkoç Özgeçmişi, Dr. Mehmet Malkoç, 1973\'te İzmir\'in Ödemiş İlçesinde doğdu. İlkokulu Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulunda bitirdi.
DiniHaberler.com.tr: Dr. Mehmet Malkoç, 1973'te İzmir'in Ödemiş İlçesinde doğdu. İlkokulu Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulunda bitirdi. Bademli Kur'ân Kursu ile İzmir Kestane Pazarı Kur'ân Kursunda okudu. İzmir İmam-Hatip Lisesinde başlayan orta öğrenimini, Ödemiş İmam-Hatip Lisesinde 1994 yılında tamamladı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanarak, 1999 yılında mezun oldu. 2001 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını yaptı. 2006 yılında 20. Dönem İstanbul Pendik-Haseki Eğitim Merkezinden mezun oldu.
2009 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelâm bilim dalında ''Klasik Dönem Mâtürîdiyye'de Kıyâmet ve Âhiret'' konulu teziyle doktor oldu. 19942002 yılları arasında İstanbul-Kartal ve Beşiktaş'ta İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2002 2006 yıllarında Küçükçekmece ve Maltepe İlçelerinde Murakıplık yaptı. 20062009 arası Büyükçekmece ve Pendik'te Vaiz olarak görev aldı. 2009-2011 Tunceli İli Pülümür İlçesine İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 17 Kasım 2011-810 sayılı Dörtlü kararname ile T.C. Deventer Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine atandı.
Mehmet Malkoç evli ve iki çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir
İlginizi Çekebilir
Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki kadın sorunlarına çözümü
İslam, kadın ve erkek arasındaki doğal farklılığa, her birinin dünya sistemi ve toplumdaki yerine dikkat çeker. İhtiyaçlarına teveccüh ederek cinsiyeti daha az öne plana çıkarmıştır.
Haydi çocuklar Kur’an’a koşun
Camilerde Kur'an kurslarına kayıtlar başlıyor. 3 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimle çocuklar İslami bilgileri öğrenecek, manevi yönlerini geliştirecekler.
Diyanet 2022'de rekor kırdı! 48 yılın en yükseği
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında hafızlık rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 12 bini aşkın hafızlık talebesi icazet belgesi alırken 1975’ten bu yana yetiştirilen hafız sayısı ise 200 bini geçti.
Namazın karakter gelişimi üzerindeki etkisi
Esma Sayın, bir ibadet olarak namazın kişiliğin ve kimliğin gelişimi üzerindeki tesiri hakkında kapsamlı bir makale kaleme almış.
Eğitimde hedef sorunu ve öğretmenlerin sorumlulukları
Mehmet Ali İlkaya, 22 yıllık öğretmenlik tecrübesinden hareketle eğitim programları ve öğretmenlerin sorumlulukları üzerine fikir yürütüyor.
Kur’an-ı Kerim’in en uzun ayeti neden bahsediyor?
Kur’an-ı Kerim’deki en uzun ayet, yasal konular ve ticari belgelerin nasıl düzenleneceği ile ilgilidir. Bu ayet, İslam’ın ne kadar kapsamlı olduğunu ve detaylara ne kadar dikkat ettiğini göstermektedir.