© Dini Haberler 2020

Diyarbakır'da teröre tepki yürüyüşü düzenlenecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 500'ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi terör olaylarına tepki için "Tek ses tek...

Diyarbakır'da 500'ün üzerinde sivil toplum kuruluşu tarafından terör olaylarının son bulması için yürüyüş düzenlenecek.

Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan yazılı açıklamada, aralarında Alternatif Yaşam Derneği (Ayder), Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ve Anadolu Platformu'nun da yer aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 500'ü aşkın sivil toplum kuruluşunun 15 Eylül Salı günü Diyarbakır'da bir araya gelerek, "Tek ses tek yürek" sloganıyla yürüyüş gerçekleştireceği bildirildi.

Yürüyüşün, sessiz bir şekilde ellerinde karanfiller taşıyacak kanaat önderleri ve aktivistlerin de katılımıyla tarihi Ulu Cami önünde 12.40'da başlayıp Dağkapı Meydanı'na kadar devam edeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Dağkapı Meydanı'nda son günlerde şiddetini her geçen gün artıran terör olayları hakkında deklarasyon yayınlanacak. Türkçe ve Kürtçe okunacak bildiride PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılacak, siyasilere, devlete ve kamuoyuna önemli mesajlar verilecek. Bölgede bulunan 500 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek yapacağı çağrı bir ilk olacak."

 

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

 

İlginizi Çekebilir

Sol sahtekarlığın kronik İslam düşmanlığı bitmiyor!

Gezi vandalı Levent Üzümcü, siyonist İsrail tarafından Filistin’de katledilen Ayşenur Ezgi Eygi üzerinden Türk solunun klasik aymazlığıyla Müslümanları hedef gösterdi.

Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!

Sıcaklığını koruyan Narin Güran cinayeti Kemalist akbabaları harekete geçirdi.

Mesut Özil Sivaslı genç futbolculara örnek oldu

Sivas'ta genç sporcular, ünlü futbolcu Mesut Özil'in sosyal medyada paylaşılan cami temizleme videosundan ilham alarak örnek bir çalışmaya imza attı.

Fatih Sultan Mehmet Han'a ihanet! Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) “Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş (İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.)" hadisindeki müjdesine kahraman askerleriyle birlikte ulaşan Fatih Sultan Mehmet'in kılıç hakkı Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti yaşanıyor. Yetkililerin kahraman şehitlerimizin kemiklerini sızlatan rezalete gözlerini kapatıp kulaklarını tıkaması ise tepki çekti.

AK Partili isimden Türkiye'yi ayağa kaldıracak ifşa: O cemaat insanları dolandırıyor

AK Partili eski milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, Süleymancılar ile ilgili şaşkına çeviren açıklamalar yaptı.

Din Hizmetleri Uzmanı Fındık vefat etti

İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık (41) vefat etti.

TÜM HABERLER