Diyanet'ten Meclis Araştırma Komisyonuna Brifing
DİYANET HABER“Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Yeni Bağımlılık Türlerinin Araştırılarak Bağımlılığın Nedenlerinin ve Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Maksadıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu"na Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin ALBAYRAK, Diyanet İşleri Uzmanı Bayram DEMİRTAŞ ve Din Hizmetleri Uzmanı Kenan TUZCU katılarak Başkanlığımızın bağımlılık konusunda yaptığı çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.
“Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Yeni Bağımlılık Türlerinin Araştırılarak Bağımlılığın Nedenlerinin ve Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Maksadıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu"na Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin ALBAYRAK, Diyanet İşleri Uzmanı Bayram DEMİRTAŞ ve Din Hizmetleri Uzmanı Kenan TUZCU katılarak Başkanlığımızın bağımlılık konusunda yaptığı çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.
Bünyamin Albayrak konuşmalarında her türlü bağımlılığa karşı önleme ve talep azaltımı çalışmaları kapsamında din görevlileri aracılığıyla çeşitli kurumlarla ortak çalıştıklarını anlattı.
Diyanet İşleri Başkanlığının geniş bir ağa sahip olduğunu, güvenilirlik konusunda da bir sıkıntı yaşamadıklarının altını çizen Albayrak, “Alanda oluşan uygulamalar kapsamında bağımlı gençlerimizin din görevlilerine güvendiklerini ve tedaviyi kabul ettiklerini söyleyebiliriz. 2017 yılında bağımlılıkla mücadele ve zararlı alışkanlıklar noktasında halka 9197 vaaz verilmiştir. Toplumda bağımlılık ciddi bir hal almıştır. Bu sıkıntının aşılması noktasında manevi yönden her türlü desteği veriyoruz. Biz de kötülüğün önünü kesmek için farkındalık oluşturucu çalışmalara katkıda bulunmayı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
Komisyon Başkanı ve üyeler Diyanet İşleri Başkanlığına madde bağımlılığıyla ilgili yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.