Diyanet'in Camiler Haftası Sitesi Yayına Başladı
DİYANET HABER12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftasında bu yıl “Cami ve Namazla Arınma” temasını işledi. Namazın insana sunacağı manevi kazanımlar üzerinde durulması, modern hayatın insanı kendinden uzaklaştırdığı bir süreçte öze dönüş için namazla bir başlangıç yapılabileceğinin etkinliklerde ifade edilecek….
Diyanet İşleri Başkanlığı, Hafta münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde “Cami ve Namazla Arınma” konusuna ağırlık verilmesi, namazın insana sunacağı manevi kazanımlar üzerinde durulması, modern hayatın insanı kendinden uzaklaştırdığı bir süreçte öze dönüş için namazla bir başlangıç yapılabileceğinin etkinliklerde ifade edilmesini istiyor.
Diyanet hafta münasebeti ile Fert ve toplum hayatına katkı sağlayan önemli konuları tema olarak işlemek ve toplumda farkındalık oluşturmak, Camileri hayatın merkezi haline getirmeye ve cami hizmetlerinde verimliliği artırmaya yönelik faaliyetler yapmayı planlıyor.,
Diyanet'in DİYANET.GOV.TR sitesine subdomain olarak kurulan "Camiler haftası" adıyla kurulan site, camilerhaftasi.diyanet.gov.tr adresinde yayına başladı.
Sitede Ayetler ,Hadisler ,Makaleler ,Kitaplar ,Vaazlar ,Filmler ve Basılı Materyal bulunacak. Ayrıca, “Cami ve Namazla Arınma” sloganın kullanıldığı sitede; Cami ve Namazla ilgili ayetler ve hadisler yer alıyor. Sitede Camiler ve din görevlileri Haftasına ait, sesli ve görüntülü filimler de sunulacak.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.