© Dini Haberler 2020

Din Hizmetleri Uzmanlarına Ek Gösterge Geliyor

Din Hizmetleri Uzmanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda Başkanlığa yazmış olduğumuz 06.10.2015 tarihli yazı neticesinde Din Hizmetleri Uzmanlarının da 3000 ek göstergeden yararlandırılması konusu Başkanlıkça incelemeye alınmıştır.

 

T.C.

BAŞBAKANLIK

Diyanet İşleri Başkanlığı

 

Sayı     : 21535189-902.03-

Konu   : Türk Diyanet ve Vakıf Hizmetleri

               Kolu Kamu Görevlileri Sendikası

               Talebi

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen

Talatpaşa Bulvarı No:160 Kat:4 Cebeci-ANKARA

 

İlgi: Türk Diyanet Vakıf-Sen‘in TDVSGM-9/2015-1328 sayılı tarihsiz dilekçesi.

İlgi yazıda Sendikanız tarafından din hizmetleri uzmanlarının din hizmetleri sınıfında görevlendirilen personele verilen 3000 ek göstergeden yararlandırılmaları için gerekli mevzuat değişikliğine ilişkin talebiniz Başkanlığımızca değerlendirilmek üzere gündemimize alınmıştır.

Bilgilerini rica ederim.

 

                                                                              Osman TIRAŞÇI

                                                                                   Başkan a.

                                                                  İnsan Kaynakları Genel Müdürü



Türk Diyanet Vakıf-Sen'in Daha önce yazmış olduğumuz konuya ilişkin yazı 

 

Din Hizmetleri Uzmanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı`na yazı yazıldı.
 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA

 

Diyanet İşleri Başkanlığımızca ataması yapılan Din Hizmetleri Uzmanlarının yönetmelikte görevleriyle ilgili tanımlama yapılmıştır.

Ancak; Din Hizmetleri Uzmanı olarak atanabilmek için Yüksek Lisans yapmış olma şartı aranırken bazı haklardan da mahrum edildikleri, din hizmetlerinin her kademesinde görev yaptıkları halde Din Hizmetleri Sınıfından sayılmadıkları, Müftülüklerde memur gibi çalıştırıldıkları ve İlahiyat Fakültesi mezunu olan Din Hizmetleri Sınıfında görev yapanlara verilen 3000 Ek göstergeden yararlandırılmadıkları bilgisi sendikamıza iletilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca konunun değerlendirilerek yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli mevzuat değişikliğinin yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini talep ederiz.

 

Seydi SARI

Ahmet GÜMÜŞ

Genel Başkan Yrd.

Genel Başkan Yrd.

 

İlginizi Çekebilir

Hocamızın yanındayız!

ÇEDES programı kapsamında okullarda ‘manevi danışmanlık’ yapan din görevlilerinin sistematik bir şekilde hedef alınmasına Mil-Diyanet Sen’den sert tepki geldi.

BİR MÜFTÜYE İFTİRA ATMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI

Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Siz hangi milletten hangi dindensiniz

Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, KKTC' de Din Görevlisi Ahmet İşçi'nin yaz Kur’an Kursu’nda çocuklara Kur’an öğrettiği için polis tarafından tutuklanmasını ve yapılan hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınadığını belirterek “49 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı ile Türk askeri, adayı Yunan işgalinden kurtardı ancak bir kesimi Milletine ve İslama düşmanlıktan kurtaramadık” dedi.

İHL’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM KAMPANYASI

6 Şubat tarihinde Türkiye yüzyılın felaketiyle sarsıldı.  Aziz Türk Milleti bu yaraları hız bir şekilde sarmak adına yoğun bir çabanın içerisindedir. Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’da bu kapsamda önemli bir kampanya başlatarak deprem bölgesine yardım etmeyi amaçlıyor.

Menzil Cemaati kapılarını depremzedelere açtı!

Menzil Cemaati, Adıyaman'daki depremzedeler, Menzil Köyü'nde bulunan Buhara Evleri'nin kapılarını açtı. Depremzedeler tam kapasite ile evlerde misafir edilmeye başlandı.

Kur'an'ı yakan kafir cezasız mı kalacak?

Mil-Diyanet Sen Giresun Şubesi Başkanı Celalettin Ocak, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i 'ifade özgürlüğü' bahanesine sığınarak yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’a tepki gösterdi. 

TÜM HABERLER