© Dini Haberler 2020

Denizli Müftülüğü Muhteşem Programla Kutlu Doğum Açılışını Yaptı

EGS Park Kongre ve Kültür Merkezinde Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ve Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın katılımıyla resmi açılış töreni yapılan hafta, il içinde ve ilçelerde etkinliklerle kutlanacak.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:    DENİZLİ İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDE, KUTLU DOĞUM ÇOSKUSU 

DENİZLİ İL MÜFTÜLÜĞÜ MUHTEŞEM PROGRAMLA, KUTLU DOĞUM HAFTASI AÇILIŞI YAPTI
EGS Park Kongre ve Kültür Merkezinde Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ve Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın katılımıyla resmi açılış töreni yapılan hafta, il içinde ve ilçelerde etkinliklerle kutlanacak.
 
Programa Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk’ün yanı sıra, Bozkurt Kaymakamı Vekili Önay Altuntaş, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Güngör, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ragıb Çelik, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Erken gelen davetlilere, program öncesinde Denizli İl Müftülüğü İlahi korosunun okuduğu ilahiler ve kasideler dinletildi.
 
Kültür merkezinde düzenlenen ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ulu Camii Müezzin kayyımı Ahmet Sarıkaya’nın okunduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 
 
Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kutlu Doğum Haftası'nın öneminden söz ederek, “Bu davetimize icabet ederek bu programda bizleri yalnız bırakmayan ve gönlü burada olup da çeşitli sebeplerle gelemeyen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
Kutlu doğum programlarını geniş halk kitlelerini de içine alacak şekilde program düzenlediklerini belirten Müftü Aşık, “Kutlu Doğum Haftası, Resulü Ekrem’in rahmet mesajını bütün insanlıkla buluşturma çabası ve gayretidir. Her sene millet, ümmet ve insanlık olarak muhtaç olduğumuz bir yönü üzerinde duruyoruz. Bu sene ‘Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet’ üzerinde duruyoruz. Yaşadığımız çağın en büyük sorunlarında olan ayrımcılık, tefrika ve tekfir ederek ötekileştiren anlayışİslam dünyasının kalbine bir hançer gibi saplanmış durumdadır. Bugün milletimizin ve ümmetin ocağına ateşin düştüğü, git gide ateşin yükseldiği bir dönemde kardeşlik ahlak ve hukukumuzu konuşmak, vahdeti ve kardeşliği yeniden tesis etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle Hz. Peygamberimizin ahlakını örnek alarak hayatımızı yeniden gözden geçirmeye ihtiyacımız var. Biz bugün o birlik ve dirlik ruhunu yeniden inşa etmeye her zamankinden daha fazla muhtacız. Bu haftanın,  kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesiniCenab-ı Allah’tan diliyorum.”şeklinde konuştu.
 
Programın onur konuğu, Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, “Çatışma ve mücadeleler, bu zulüm ve işkenceler, tevhiddinininürünü olamaz. Tevhidtüm insanlığı muhatap alan, topyekûn bir barış davetidir. Tevhid dini olan İslam’ı, barış yerine savaşla,huzur yerine korkuyla ve terörle anmak ona yapılabilecek en büyük ihanettir. Bugün bazı ülkeler stratejilerinde,İslam’ı terör ve gözyaşı ile anılır hale getirmek için çok fazla çalışma yapıyor. Bu çalışmalar neticesinde başta ülkemiz olmak üzere, birlik ve dirlik içerisinde yaşayan milletimizin arasına fitne ve tefrika sokarak ayrıştırmaya ve gücünü zayıflatmaya çalışıyorlar.”dedi.
 
Türkiye topraklarının, mazlum İslam Ümmetinin son kalesi olduğunu vurgulayan Prof. Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün, yaşadığımız çağda İslam ülkeleri arasında ülkemizin tarihten bugüne yerinin hep farklı olduğunu görüyoruz. İslam memleketleri arasında, Türkiye’nin çok büyük itibarı vardır. Özellikle yüzyıllardır sömürgeleştirilen, ezilen, öyle mazlum milletler var ki, her birinin umudu yine Türkiye’dir. Bugün önemli problemlerin yaşandığı Suriye, Irak ve Filistin, Osmanlı döneminde barış hâlinde yaşanan bölgeler idi. Kısacası Osmanlı’nın bu topraklarda tesis ettiği, Tevhid ve kardeşlik hukuku, bu bölgelerin bugünkü durumuna bakarak da anlaşılmaktadır. Buralarda halen devam eden kargaşanın en önemli sebebi, tefrika tohumu ekilerek ümmet coğrafyasının birbirine düşürülmesidir. Bu millet Kur’an’a ve Resulullah’ın sünnetine bağlı kalmaya devam ettiği sürece, İslam dünyasının mazlum milletlerinin son umudu olmaya devam edecektir. Allah’ın inayetiyle Vahdet ve Tevhid’imizi kıyamete kadar ayakta tutmaya devam edecek ve bu uğurda mücadele etmeyi bırakmayacağız.”
 
Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Mehmet Çelik’e verdiği konferanstan dolayı Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk tarafından çiçek verildi.
 
Program, davetlilere gül ile ücretsiz verilen kitapların dağıtılmasıyla son buldu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER