Cami-cemevi projesi açılımı baltaladı
GÜNCELAK Parti’de Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığına getirilen Alevi kökenli Yalçın Özdemir bugün göreve başlıyor. AK Parti’nin Alevileri dinleyerek çözüme odaklandığını vurgulayan Özdemir, “Bugüne kadar çözülememesinin nedenlerinden biri, Paralel Yapı’nın ‘cami-cemevi’ projesiyle Alevi açılımını provoke etmesi ve baltalamasıdır” diye konuştu.
Dinihaberler.com.tr: AK Parti’de Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığına getirilen Alevi kökenli Yalçın Özdemir bugün göreve başlıyor. AK Parti’nin Alevileri dinleyerek çözüme odaklandığını vurgulayan Özdemir, “Bugüne kadar çözülememesinin nedenlerinden biri, Paralel Yapı’nın ‘cami-cemevi’ projesiyle Alevi açılımını provoke etmesi ve baltalamasıdır” diye konuştu.
Hükümet, “Alevi Açılım Paketi" üzerinde son rötuşları yaparken, AK Parti'de Başkanlığını Selçuk Özdağ'ın yaptığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığına getirilen Alevi kökenli Yalçın Özdemir çalışmalarına başladı. İlk işinin, Alevi dedeleri ve akademisyenlerinden oluşan bir komisyon kurulması olacağını vurgulayan Özdemir, tüm yurtta Alevileri dinlemeye, onlarla hasbihal etmeye, hemhal olmaya çalışacaklarını söyledi. Hükümetin Eylem Planı'nda cemevlerine yasal statü kazandırmak olduğunu hatırlatan Özdemir “Adalet Bakanlığı'nda bununla ilgili çalışmalar yapılıyor" dedi.
AK PARTİ'YE YÖNELİYORLAR
'CHP, Alevilerin partisidir' denilmesinin çok doğru olmadığını söyleyen Özdemir Alevilerin en az yüzde 2 oyunun AK Parti'ye gittiğini belirtti. 1 Kasım seçimlerinde de pek çok Alevinin, AK Parti'ye oy verdiğini ifade eden Özdemir şöyle devam etti: “Aleviler, CHP'nin arka bahçesindeki konumlarından uzaklaşmak üzereler. Bizim samimiyetimizi görüyorlar."
PARALEL YAPI PROVOKE ETTİ
Özdemir AK Parti'nin bir zihniyet dönüşümü sağladığını ve Alevileri dinleyerek çözüme odaklandığını vurgulayan Özdemir “Bugüne kadar çözülememesinin nedenlerinden biri, Paralel Yapı'nın 'cami-cemevi' projesiyle AK Parti'nin Alevi açılımını provoke etmesi ve baltalamasıdır. Cami-cemevi projesi için Ankara-Tuzluçayır gibi yüzde 98'i Alevi kökenli vatandaşlarımızın olduğu yerin seçilmiş olması bile başlı başına bir provokasyondur" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde Erzincan'da bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi ve Cemevi'ni ziyaret etmiş ve semah izlemişti. Kaynak: Yeni Şafak
DiniHaberler.com.tr
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.