Cadde ve meydanlara sığmayan sevgi
MÜFTÜLÜKHz. Peygamber’in şahsında insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceği ifade eden Mevlid-i Nebi münasebetiyle gerçekleştirilen yürüyüşe Giresunlular yoğun ilgi gösterdiler.
Hz. Peygamber’in şahsında insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceği ifade eden Mevlid-i Nebi münasebetiyle gerçekleştirilen yürüyüşe Giresunlular yoğun ilgi gösterdiler.
Mevlid-i Nebi Haftası “Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla başladı. Giresun Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi yürüyüşü, Bulancak Belediyesi Mehter Takımı’nın katılımıyla Debboy Mevkii’nden başlayarak Atatürk Meydanı’nda yapılan programla devam etti.
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, gençleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda Hz. Peygamber’in eşsiz bir örnek olduğunu belirterek, “O, gençlere daima güvenmiş, sorumluluk vermiş, fikirlerini dinlemiş, hatalarını incitmeden düzeltmiştir. Gençken ibadete başlayanlara, nefislerinin arzularına dur diyenlere müjdeler vermiştir” dedi.
Hz. Peygamber’in her zaman doğrunun, haklının ve mazlumun yanında yer aldığını ifade eden İl Müftüsü Oral, “Ülkemizin ve Giresun’umuzun caddeleri, sokakları, mahalleleri peygamberimize iman etmişlerdir. Muhammed Mustafa’yı (s.a.s) sevmişlerdir. Allah’ım bu aşkı bu muhabbeti bizlerden almasın bu muhabbetle yaşamayı nasip eylesin ve Sevgili Peygamberimizi bu muhabbetin şahidi kılsın” ifadelerine yer verdi.
Mevlid-i Nebi yürüyüşüne İl Müftü yardımcıları Murat Mutlu, Yusuf Genç, şube müdürleri, il vaizleri, murakıplar, şefler, müftülük personelleri, Kur’an kursu öğreticileri, imam hatipler, müezzin kayyımlar, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Giresun Müftülüğü
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Doğanyol'da Temel Dini Bilgiler Sınavı Gerçekleştirildi
Malatya'nın Doğanyol ilçesinde, ilçe müftülüğü ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle "Temel Dini Bilgiler" sınavı yapıldı.
Hz. Peygamber ve Gençlik Konferansı
Samsun Atakum’da Hz. Peygamber (sav) ve Gençlik Konferansı
Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül görevine başladı
Erzincan İl Müftülüğü görevini yürütürken Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Eskişehir İl Müftüsü olarak atanan Muharrem Gül, Eskişehir'deki görevine başladı.
Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit dualarla ebediyete uğurlandı
Geçirmiş olduğu kalp krizi sebebiyle vefat eden İstanbul Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit için Taşdelen Merkez Camii'nde tören düzenlendi.
Celal Ekere Ondokuz Teşekkür Belgesi
Doktor Celal EKER’e Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Teşekkür Belgesi
Kayseri Valisinden Tüm İllere Örnek Davranış
Kayseri Valisi Gökmen çiçek'ten değerler eğitimi ile ilgili örnek bir proje.