Başkan Erbaş, İran Ankara Büyükelçisini kabul etti
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanı Erbaş, İran Ankara Büyükelçisi Taherian Fard’ı kabul etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İran Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard’ı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Erbaş, Büyükelçi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard’ın ve beraberindeki heyetin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.
İki ülkenin hac organizasyonlarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Erbaş, Türkiye ve İran’ın hacılara hizmet noktasında örnek işlere imza attığını belirtti. Başkan Erbaş ayrıca haccın, Müslümanların bir araya gelmesi ve problemlerini müzakere etmesi noktasında bir fırsat olduğunu ve bunu en güzel bir şekilde değerlendirmek gerektiğini vurguladı.
İki ülke arasında özellikle dil ve kültürel anlamda yakın ilişkisi olduğuna değinen Başkan Erbaş, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Konuk Büyükelçi Taherian Fard ise kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.
Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun da hazır bulundu.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.