Amerikan okulundaki 'Haccı, tavafı öğrenin ve uygulayın' ödevi bazılarını gerdi
DÜNYABir devlet okulu olan Newton Devlet Lisesi, İslam Dünyası üzerine yaptığı projeler ile tartışmaların odağına oturdu.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts Eyaletinde eğitim veren Newton Devlet Okulu, Ortadoğu ve İslam Dünyası üzerine eğitim vermeye başladı. Amaçları bu coğrafyayı ve İslam kültürünü öğretmek olan okulun proje kapsamında yaptığı çalışmalar tartışma konusu oldu.
ABD'nin önemli eğitim kurumlarından biri olan Newton okullarının İslam kültürü ve inancını öğrenme çalışmaları geçtiğimiz haftalarda başladı. Okul öncelikle İsrail-Filistin sorununa eğildi. Öğrencilere konular Filistin bakış açısı ile anlatılınca bazı veliler adeta küplere bindi.
Okulda eğitim gören bir kız öğrencinin babası, kızına Filistin yanlısı ve İsrail karşıtı bir maddeyi ödev olarak verildiğini öğrenince okulun müdürünü suçladı. Fakat olaylar bununla da kalmadı.
Okul bir sonraki eğitiminde Müslümanların Hac ibadeti ile ilgili de bir ödev verdi. Buna göre seçilen öğrenciler 'Tavaf' olayını öğrenecek ve canlandıracaktı. Bu da bazı ebeveynlerin tepkisini çekti. Ebeveynler konuyu ders kitaplarını inceleyen bir özel kurum olan 'Yurttaş Güvenliği'ne' başvurdu.
Konuya el atan kurum başkanı Dr. Bill Saxton, Newton okulunu uyardı. Konu ile ilgili projeleri ve ders kitaplarını inceleyen Saxton, okulun bu eğitimlerinin zararlı materyaller içerdiğini savundu.
Okul ise eğitimleri kapsamında Müslümanlar açısından 6 önemli ve kutsal şehri incelediklerini, Küdüs ve Mekke'nin de bunun bir parçası olduğunu ve programlarında 'dengeli' bir bakış açısı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Ayrıca Okulun dünyanın farkı kültürlerine ait mirasları her hafta öğrencilere anlattığı ve ödev olarak verildiği de görülüyor. Örneğin geçtiğimiz haftalar 'Latin Kültürü Haftası' yine aynı okul bünyesinde gerçekleştirilmişti.
Fox News'in haberine göre Saxton okulun bu açıklamalarını ikna edici bulmadı. Pek çok ebeveyn ise okulu 'İslamcı bakış açısı' yaymak ile suçluyor. Newton okulları ise iddialara cevap vermeyi reddediyor.
Kaynak: Risale Haber
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.