Alman Yüksek Mahkemesi’nden başörtüsüne ret
DÜNYAAlman Anayasa Mahkemesi staj gördüğü mahkemede başörtüsü takmak isteyen Fas asıllı bir Alman kadının başvurusunu reddetti.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Staj gördüğü mahkemede başörtüsü takmak isteyen bir kadının Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı acil başvuru mahkeme tarafından kabul edilmedi. Mahkeme red kararında “Mahkemelerde devletin tarafsızlığı ve mesafeli duruşu ilkesi ana davada karar verilene kadar daha ağır basıyor” ifadesi kullanıldı. Mahkeme ana davada karar verene kadar stajyer hukukçu başörtülü olarak mahkeme salonuna giremeyecek.
Davacı kadın Ocak ayından beri Hessen eyaletinde bir mahkemede staj yapıyor. Hessen Adalet Bakanlığı kadının eğitim aldığı süre boyunca davalara başörtülü olarak girmesini yasaklamıştı. Frankfurt İdare Mahkemesi, davacı kadını haklı bulmuş ancak Hessen İdare Mahkemesi ise stajyer kadını haklı bulmuştu. Bunun üzerine Faslı avukat Anayasa Mahkemesine acil olarak başvurmuştu. Alman Anayasa Mahkemesi, kararında dini özgürlüğün zamana ve mekanı bağlı olarak sadece sınırlı şekilde kısıtlandığını eğitimin genelinde bir kısıtlama olmadığını açıkladı. Mahkeme ana kararını verene kadar kadın hukukçu davalara giremeyecek.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.