Acılı analardan HDP’ye tepki
DİYANET HABERÇocukları terör örgütü tarafından kaçırılan Diyarbakırlı aileler, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yaptı. Aileler ve STK’lar, sorunun çözümünde sessiz kalan HDP’ye tepki gösterdiler.
Çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan Diyarbakırlı aileler, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yaptı. Aileler ve STK’lar, sorunun çözümünde sessiz kalan HDP’ye tepki gösterdiler.
Çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan Diyarbakırlı aileler, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yaptı. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu öncülüğünde toplanan aileler adına basın açıklaması yapan platform temsilcisi İsmail Aydar, çözüm sürecine değindi. Aydar, AK Parti iktidarının geçmişte yapılan yanlışları düzeltmek için Kürt kimliğini kabul ederek barış sürecini başlattığını söyledi.
“Kürtleri temsil ettiği iddiasıyla siyaset yapan HDP’nin bu süreçte iktidara karşı düşmanca bir tavır sergileyerek gerilim politikası takip ettiğini” söyleyen Aydar, ‘’PKK, bugün bölgede halen çocuk ve gençleri dağa kaçırmakta, yol kesmekte, çeşitli terör eylemleri ile bölgedeki Müslümanları sindirmeye çalışmaktadır’’ dedi.
EYLEMLERDE 119. GÜN
Diyarbakırlı aileler adına konuşan Sabri Önalan da evlatlarının geri gelmesi için yaptıkları eylemin 119. gününün dolduğunu belirterek, şöyle konuştu:
‘’Eylemlerimizi çocuklarımızı geri alana kadar devam edeceğiz. Evlat öyle bir kutsal bir şeydir ki evladın acısı ancak anne babanın ciğerinde, kalbinde olacaktır. Evlatlarımızın bir an önce geri gelmesi için herkese sesleniyorum, kimin elinden ne geliyorsa, bu evlatlarımızın geri gönderilmesini istiyoruz.’’
‘DESTEK BEKLİYORUZ’
Diyarbakırlı anneleri temsilen konuşan Gülsen Ölmez de çocuklarını geri istediklerini belirterek, ‘’Buraya çocuklarımız için geldik, çocuklarımız üniversitelerde okuyor. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, herkesten destek bekliyoruz. Madden ve manen çökmüş durumdayız’’ dedi.
‘BU FERYADI DUYALIM’
Sendikalar adına konuşan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen de bir evladı annesinden ayırmanın, o anneye yapılabilecek en büyük işkence olduğunu ifade ederek, annelerin acılı feryatlarının 119 gündür yürekleri yaktığını söyledi. Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da Diyarbakırlı ailelerinin bu mücadelesinin arkasından evlatlarının geri gelmesini ümit ettiğini kaydetti.
Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 104 ]
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.