8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.
STKAnadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Kadın olmanın milliyeti ve inancı olmadığına dikkat çeken Necip Taşkın, kadının, dünyanın her coğrafyasında aynı çileye maruz kaldığını söyledi. “dünyanın her yerinde kadın kadındır. Gözyaşı döken, ezilen ve horlanan kadındır! Kadınların sorunları dağ gibi büyümüş, bugüne kadar çözülememiştir. Bu da göstermektedir ki kadın haklarına yönelik yapılan düzenlemeler yetersiz kalmıştır.” dedi.
Kadına değer vermekle övünen bir millet olarak kadının bugün içinde bulunduğu durumun değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Necip Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün buruk kutlandığını belirterek açıklamasında şunları söyledi:
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ülkemizdeki kadın hakları yeniden değerlendirilmelidir. Kadın cinayetlerini engelleyecek, kadınların mağduriyetini giderecek düzenlemeler yapılmalıdır. Özellikle iş hayatındaki kadınların her türlü şiddet, mobbing ve tacizden kurtarılması için çalışma yapılmalıdır. Kadınlarımızın toplum içindeki yerinin sağlam ve güçlü bir konuma getirilmesi ve içinde bulunduğumuz çağın sosyal ve ekonomik şartlarına uygun şekilde yaşamlarını kolaylaştırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Evinde, tarlasında ve diğer yerlerde çalışan kadınların önce insan olduğu unutulmamalıdır. Kadınlarımızın cennet vaadiyle kutsiyet kazandırılmış olmaları sadece sözde kalmamalı, onların istek ve taleplerine bakılmalıdır.
Bu vesileyle mazlum, mağdur ve çaresiz bir şekilde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun. Kendilerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan kadınlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hocamızın yanındayız!
ÇEDES programı kapsamında okullarda ‘manevi danışmanlık’ yapan din görevlilerinin sistematik bir şekilde hedef alınmasına Mil-Diyanet Sen’den sert tepki geldi.
BİR MÜFTÜYE İFTİRA ATMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI
Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.
Siz hangi milletten hangi dindensiniz
Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, KKTC' de Din Görevlisi Ahmet İşçi'nin yaz Kur’an Kursu’nda çocuklara Kur’an öğrettiği için polis tarafından tutuklanmasını ve yapılan hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınadığını belirterek “49 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı ile Türk askeri, adayı Yunan işgalinden kurtardı ancak bir kesimi Milletine ve İslama düşmanlıktan kurtaramadık” dedi.
İHL’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM KAMPANYASI
6 Şubat tarihinde Türkiye yüzyılın felaketiyle sarsıldı. Aziz Türk Milleti bu yaraları hız bir şekilde sarmak adına yoğun bir çabanın içerisindedir. Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’da bu kapsamda önemli bir kampanya başlatarak deprem bölgesine yardım etmeyi amaçlıyor.
Menzil Cemaati kapılarını depremzedelere açtı!
Menzil Cemaati, Adıyaman'daki depremzedeler, Menzil Köyü'nde bulunan Buhara Evleri'nin kapılarını açtı. Depremzedeler tam kapasite ile evlerde misafir edilmeye başlandı.
Kur'an'ı yakan kafir cezasız mı kalacak?
Mil-Diyanet Sen Giresun Şubesi Başkanı Celalettin Ocak, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i 'ifade özgürlüğü' bahanesine sığınarak yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’a tepki gösterdi.