A.Raif ÖZTÜRK

A.Raif ÖZTÜRK

Mail: araifozturk@hotmail.com

Âahh keşke, nerede o günler?

Fatih’te, Hırka-i Şerif ziyaretinde bir gazeteci, kuyruktakilere “Hz. Muhammed sizin evinize gelmek için randevu verse, O’nu nasıl karşılarsınız?” diye soruyor. 

Buraya zaten Hz. Muhammed sevgisiyle geldikleri için, herkes bir iç geçirerek “ÂAHHH KEŞKE, NEREDE O GÜNLER?” derken, gözleri dolarak cevap verdiler. Hele bir kadın, buna benzer bir cevap verdikten sonra, bayıldı ve hemen müdahale edildi.

SORU: Peki, Hz. Muhammed niçin bu kadar çok seviliyor?

CEVAP: Diyergamlığı, yani insanların Dünya ve Âhiretsaadetleri ve mutlulukları için, kendini feda edercesine çile ıstıraplara katlanarak, dosdoğru kılavuzluk ve rehberlik yapması sebebiyle çok seviliyor. Çünkü O’nun getirdiği prensiplerin eksiksiz uygulandığı yıllarda, saadet, güven ve huzur zirvelerdeydi. Bir esnaf siftahını yaptığında, ikinci müşterisini “o da siftah yapsın” diyerek, diğer esnafa zorla yolluyordu. Halkın dayanışması böyle zirvedeydi.

İşte bu dayanışmalar sebebiyle, fakir ve yoksulların fakirlikleri de kısa sürüyordu. Zenginler, hem ZEKÂT verecek yoksul bulmakta zorlandıkları için, hem de fakir ve yoksulu rencide etmemek için, SADAKA TAŞLARI icatedilmişti. 200 Sene öncesine kadar sadece İstanbul’umuzun 160 işlek caddelerinde ve camilerinin dış avlularında, busadaka taşları faaliyet hâlindeydi. Çeşitli sebeplerle yoksul kalmış kimseler, zenginlerin o taşlara bıraktığı Gümüş ve ALTIN paraların içinden, sadece birkaç günlük ihtiyacı kadar alıyordu. Bunun sebebi ise her zaman, her sadaka taşında,mutlaka Gümüş ve Altın bulunuyor olmasıydı…

ÇOK ÖNEMLİ BİRKAÇ SORU: 

1. O çok sevilen Hz. Muhammed’i, insanların güven ve mutlulukları için, böylesine üstün vasıflarla donatarak, Rehber ve Kılavuzluk vazifesiyle gönderen KİMDİR?..

2. İnsanlara da; O’nun bu huzur, güven ve mutluluk kaynaklarını anlayacak aklı, zekâyı ve vicdanı veren vediğer TÜM Nİ’METLERİ BAHŞEDEN KİMDİR?..

3. O huzur ve Mutluluk Rehberleri olan prensipleri derletip, günümüze kadar ulaşmasına sebep olan, Sahabeleri, Müceddidleri, Müçtehitleri, Kutup ve Mezhep imamlarını, Bediüzzamanları ve Meşâyihînigörevlendiren KİMDİR?..

Bu üç sorunun tek doğru cevabı “ALLAH” olduğuna göre;Yüce Rabbimiz Hz. Muhammed’den de, tüm dünyadaki her şeyden de çok daha fazla sevilmeye lâyık değil mi?.. CEVAP:Tereddütsüz ve elbette Allah cc en lâyıktır…

Yoğun dünya meşguliyetlerimiz nedeniyle, bu gerçekleri ihmâl edeceğimizi, Sınırsız İLMİYLE bilen Yüce Rabbimiz, bizleri “Yüce Allah’ın ve Rasûlünün, her şeyden daha çok sevilmesi gerektiğini, …hatta bunu ihmal edenlere FÂSIKLAR TOPLULUĞU” buyurarak, 9. Sûre, 24. Âyetteaçık-seçik uyarıyor.

NUTKUMUZUN TUTULMASI GEREKEN BİR SORU: 

Hırka-i Şerifteki “Hz. Muhammed sizin evinize gelmek için randevu verse, O’nu nasıl karşılarsınız?” sorusunu; şimdi“Hz. Muhammed’i, bizleri ve TÜM Kâinatı Yaratan Yüce ALLAH, size randevu verse, O’nu cc nasıl karşılarsınız?”şeklinde soralım…

Bu soru Hz. Muhammed için sorulduğunda bile, O’nu sevenler tarafından “ÂAHHH KEŞKE, NEREDE O GÜNLER?” denildiğine göre, Yüce Rabbimizin bizleri muhatap alarak vereceği sembolik RANDEVU için,yüzlerce kat iç geçirerek sevinmemiz gerekmiyor mu?..

Bu soruya tüm aklıselim sahipleri, elbette kat kat iç geçirerek sevinecekler ve “ÂAHHH KEŞKE, NEREDE O GÜNLER?” diyeceklerdir.

Evet bahtiyar dostlarım, ne mutlu bizlere ki; tüm sevdiklerimizi, bizleri ve Tüm Kâinatı Yaratan, şu Dünya misafirhanesini bizler için donatan, tüm Mahlûkatı bizler için seferber eden Yüce Rabbimiz; tenezzül buyurarak bizlere randevu verdi. Bu randevuyu, yani bu buluşmayı,gönderdiği Rehber ve Kılavuz Kitabın 80 küsur yerinde de açık seçik bildirmiş. 

• İşte O RANDEVU, yani Yüce Allah ile TEMSİLİ buluşma, BEŞ VAKİT NAMAZDIR…

Namaz randevusu, böylesine önemli olduğu içindir ki, savaş ânında bile namazın ertelenmemesi, üstelik de CEMAATLE kılınması tarif edilerek emredilmiştir.(9./102. Âyet.)

• Bu gerçekleri idrak eden ve anlayan hangi akıl ve vicdan sahibi kişi; bu randevuyu dört gözle ve heyecanla nasıl beklemez ki?

Nitekim Hz. Ali ve diğer sahabeler bu randevuyu beklerken,“acaba bu İlâhi Randevuda, kusursuz olarak O’nunlagörüşebilecek miyim” endişeleriyle limon gibi sararırlarmış.

• Hangi AKLISELİM insan bu ulvî randevuyu; temiz ve özel kılık kıyafetleriyle, tüm usul ve prensiplerini, en güzel bir şekilde öğrenip, O’nun cc razı ve hoşnut olacağı şekilde ve Ta’dîl-i Erkânıyla DOSDOĞRU edâetmez ki?..

• Hangi AKLISELİM insan, böylesine sevilmesi gereken Yüce Makamın randevusu sırasında, başka bir meşguliyet için, namazda acaba nasıl acele edebilir?..

Şâyet acele ediyorsa, O’nu cc ve Rasülünü sevdiğini nasıliddia edebilir?

Bırakın acele etmeyi, O cc en sevgiliyle olan randevunun,biraz daha uzamasını isterler.

İşte bu randevuyu ve temsili de olsa bu buluşmayı biraz daha uzatmak için, Hz. Muhammed ve Din Mücedditleribizlere, çeşitli TESBİHATLARI hediye etmişler.

• Ne mutlu bizlere ki, henüz Dünya sınavımız devam ediyorken bu gerçekleri öğrendik.

Yüce Rabbimiz bana da, sizlere de; bu gerçekleri en güzel bir şekilde idrak ederek, titizlikle uygulamaya muktedir ve muvaffak eylesin. Âmîn…

 

Makale Yorumları

  • Mehmet Emin YILDIZ07-09-2024 15:59

    Yada çok sevdiğimiz bir kişinin, bize özel bir YEMEK DAVETİNE, sadece ikimizin olacağı bir DAVETE katışmaya ve onu mahcup etmemeye ne kadar özen gösterirdik... İşte bunlar gibi, bu dünyalık bir hedeflerimize ulaşmak için, bu kadar heyecan yapıp, elimizden gelen bütün gayreti göstermek için türlü fedakarlıklar yapmayı göze alıyorsak... Neden bizleri yoktan yaratıp, bu hayatta bizlere de ömür veren, bir aile, bir çevre, çeşitli imkanlar veren Rabbimizin bizden istediği günlük sadece toplam 1 saatlik RANDEVULARINA hem de günde 5 kere, buluşmayı neden gözardı ediyoruz, neden ve nasıl isteksiz oluyoruz, çeşitli bahaneler buluyoruz? Akıl işi değil...

  • Kerkük30-08-2024 22:17

    Allah CC ebeden Razı olsun inşâallah

  • Mehmet Aydın29-08-2024 19:22

    Allah razı olsun Raif hocam. Kaleminize, yüreğinize sağlık.

Facebook Yorum

Yorum Yazın