Şanlıurfa'da 300 yıllık caminin adı değişti!
Şanlıurfa Eyyübiye'de tarihi 300 yıl önceye dayanan 'Narıncı' Camisinin adı 'Narinci' olarak değiştirildi. Cami cemaati şaştı kaldı.
Şanlıurfa Eyyübiye'de tarihi 300 yıl önceye dayanan 'Narıncı' Camisinin adı 'Narinci' olarak değiştirildi. Cami cemaati şaştı kaldı.
İnşa tarihi bilinmeyen ancak 1718 tarihli Divan Efendisi Vakfiyesi'nde adı geçen tarihi Narıncı Camisi'nin adı 'Narinci' oldu.
Ajansurfa'nın haberine göre, Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Akarbaşı mevkinde bulunan 300 yıllık tarihi Narıncı Camisinde isim değişikliğine gidildi. Cemaat yeri 1967 yılında ibadet mekânı olarak yapılan ve 1996 yılında Şanlıurfa Valiliği tarafından restore edilen caminin girişine isim tabelası asıldı.
Tabelada 'Eyyübiye İlçe Müftülüğü Narinci Cami' ifadesine yer verildi.
Hemen yanına ise 'Narıncı Camii' yazılı bilgilendirme tabelası yer aldı. Bu isim farklılığı cami cemaatinin dikkatinden kaçmadı.
Cemaat, 300 yıllık caminin adının neden değiştirildiğini merak ediyor. Ayrıca caminin taş kaideli, yuvarlak gövdeli minaresi ile avlu kapılarının yakın tarihlerde yenilendiği biliniyor.
Kapılar ise yenileme çalışmalarının tarihi dokuya uygun olarak yapılmadığı ve gelişigüzel restore edildiğini gözler önüne serdi.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın