Diyanet İşleri başkanlığımızın 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması ne kadar manidar:"GEÇ KALMA, GENÇ GEL!" Gençlerle dolup taşsa mabedler.
Pazarcık Müftülüğü etkinliklerinden olan "Cami ve Gençlik" programları çerçevesinde genç cemaatimizle buluşmalarımız devam etmektedir.Bugün Ağırlıklı olarak gençlerden oluşan cami cemaatine Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez Müftüsü İmran Kılıç Cami ve gençlik konulu sunum yaptı.Çıkışta cemaate çikolata ikramı yapıldı.
Kahramanmaraş İli Pazarcık Müftüsü Ahmet Sevinç açılış konuşmasında;Gönül huzuru ve sükununu birlik ve bütünlüğe erdirme açısından caminin alternatifi yoktur.Camilerimiz birlik ve bütünlüğümüzün,huzur ve sükunumuzun sigortasıdır. Yüce Allah’ın en güzel surette yarattığı insanın en verimli olduğu dönem gençlik çağıdır. Gençliğin camilerde huzur bulmasını ve kötülüklerden uzaklaşmasını sağlayacak etkinlikler üretmek suretiyle camilerin aranır ve istenir yerler olmasını sağlamamız lazımdır.Cami eksenli hayat, gençliğini nerede ve nasıl geçirdiği yolundaki sorulara Kıyamet gününde gencin olumlu cevap verebilmesini sağlar.
Bizim millet olarak kimliğimizin inşasında camilerin rolü inkâr edilemez. Gençler, camilerin süsü, ziynetidir. Bu bakımdan cemaat olarak, camiye en çok gençler yakışır. Cemaati içinde genç bulunmayan camiler ise gariptir. Toplumun temel dinamiği olan gençliğimizin enerjisi ve dinamiğine uygun çalışmalar geliştirmek suretiyle gençlerin heyecanlarını ve güçlerini olumlu yönlerde kullanmalarının önünü açmak, gençliği camilerle buluşturmak için, önlerindeki engellerin ortadan kalkması için çözüm yolları ortaya koymaya çalışmamız gerekir.Milli ve dini duygularımızın canlı tutulmasında,birlik ve bütünlüğümüzün korunmasında camilerimizin müspet rolü ortadır. Cami ile bağlantısı olanlar, kolay kolay kimliğini kaybetmez. Herhangi bir yerde İslâmî kimliğin kurulmasında,korunmasında ve geliştirilmesinde,camilerin çok önemli rolü olmuştur. Bir cumada ,bir bayram sabahında caddelere taşan cemaatin manzarası, gözleri yaşartan ,gönülleri coşturan manzaradır.Camiler şehrin kalbi ve faaliyet merkezi olmalıdır. Camiler Müslümanların birleştiği bir huzur iklimidir. Birlik sembolüdür. Camiden kopmak, bu birlikten kopmak anlamına da geleceği için, cami ile mümkün mertebe bağlantının sürdürülmesi son derece önemlidir. Çünkü camilerde güven,huzur ve sükunet vardır.Dostluk ,kardeşlik,sevgi ve paylaşma vardır. Gençlerimize sevgi, kardeşlik, paylaşma, dayanışma vb. duyguları kazandırmak suretiyle birlik ve beraberlik içinde olma bilincini kazandırmakla, barış ikliminin oluşmasına katkı sağlamakla beraber, böylece hem bedenen, hem de ruhen gelişmiş gençler oluşmasını temin etmek suretiyle, toplumun güçlenmesine, katkıda bulunuruz.Bunun içinde toplumda herkesin elini taşın altına koyması lazımdır.Hazreti Mevlana, asılmış bir gence toplumun lanet okuduğunu, “öldü de kurtulduk!...diye sevinç gösterisinde bulunduğunu görünce, gencin ayaklarına sarılıp öper ve:”-Evlat, ben de senin kadar suçluyum,sana yetişemedim, beni affet ! demişlerdir.Bu çok önemli bir husus!..Kendi çocuğumuz olmasa dahi bütün çocukların eğitim ve terbiyesinden bizler de sorumluyuz. Dolayısıyla camiden kopuk olmayan bir hayat, gençler açısından çok önemlidir. Gençler geç kalmayalım genç gelelim.Konuşmasının sonunda Müftü Sevinç, gençlere yönelik duasında; "Allahım bize gözümüzü aydınlatacak bir genç nesli bağışla ve bu gençliği takva sahiplerine önder kıl diye dua etti .
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 279 ]
Yorum Yazın