Âlimler Karadeniz'e çıkarma yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Âlimler Karadeniz'e çıkarma yaptı
Güneydoğu Anadolu bölgesinden Karadeniz'e Kardeşlik Köprüsü kurmak üzere 25 Ağustos’ta yola çıkan 47 kişilik alimler grubu, Trabzon'un Of ilçesinde buluştu.

Of Belediye Başkanı Salim Saral misafirler onuruna akşam yemeği verdi. Organizasyonu düzenleyen Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı ve Çaykara Sultanmurat Yayla Camii Yaptırma Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım misafirlere hoşgeldiniz konuşması yaptı.

"ANCAK MÜ'MİNLER KARDEŞTİR"

Gezinin, 6 ay önceki Diyarbakır ziyaretinde Din-Bir-Der Diyarbakır Şube Başkanı ve Suffe Medresesi Başkanı Tayyip Elçi hocayla kararlaştırdıklarını vurgulayan Yıldırım, "Kur'an-ı Kerim'de Rabbimizin 'Ancak müminler kardeştir.' fermanına uygun olarak düzenlediğimiz bu gezimize, davetimize icabet edip geldiğiniz için siz Güneydoğulu alimlere teşekkür ediyorum." dedi. Bu gezilerin Din-Bir-Der tarafından çok daha sık bir şekilde yapılacağını ifade eden Yıldırım, "Bu gezilerle Güneydoğu bölgemizden Trabzon-Rize bölgemize çok sayıda öğrenci gelmesi için bölgemizde bulunan Kur'an kurslarındaki yetkili ve ilgili hocalarımızla misafir hocalarımızı bir araya getirmekten çok büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu. Terörün panzehiri olarak bu çalışmaları artıracaklarını belirten Yıldırım, misafirlere ve Belediye Başkan Yardımcısına teşekkür etti.

OF-MİDYAT KARDEŞ İLÇE

Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu da öncelikle bu muazzam organizasyonu gerçekleştiren Muhittin Yıldırım Hocaya ve geziye katılan misafirlere teşekkür etti. Alireisoğlu, "Of zaten Mardin'in Midyat ilçesiyle kardeş ilçedir. Onlar bize gelir, biz onlara gideriz, Güneydoğulu hocalarımızı Of'umuzda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Gençliğimizi manevi açıdan yetiştirmemiz şarttır. Bununla ilgili çok çalışmamız gerekir." diye konuştu.

"KARDEŞLİĞİMİZİ HİÇBİR GÜÇ BOZAMAYACAK"

Diyarbakır Hocalar Heyeti Başkanı Tayyip Elçi de söz alarak programı düzenlediği için Muhittin Yıldırım hocaya teşekkür etti. Elçi, "Bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır. İşte biz alimler olarak bunu önlemek ve aramızdaki kardeşliği tesis edip pekiştirmekle görevliyiz" diye konuştu. Elçi, Of Belediyesine de teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sokakta kurban kesene 203 lira ceza kesilecekÖnceki Haber

Sokakta kurban kesene 203 lira ceza kesi...

Erdoğan'ın ofisinden çıkan 'böcekleri' bakın kim getirmişSonraki Haber

Erdoğan'ın ofisinden çıkan 'böcekleri' b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!