Kur’an-ı Kerim bir ölçü aracıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kur’an-ı Kerim bir ölçü aracıdır
Kur’an, sözlerin ve hükümlerin doğruluğunun ve yanlışlığının ölçüsüdür. Her türlü konuşma ve yazı Kur’an’la ölçülmeli ve her şeyin kıymeti Kur’an terazisi ile bilinmelidir.

Kur’an bir ölçü vasıtası olup imamlar bize “ Ölçünüz Kur’an olmalıdır. İşittiğiniz veya gördüğünüz her hadisi Kur’an ile tartın, Kur’an’a uygunsa kabul edin, değilse kenara atın.” demiştir. Sadece hadis değil, her türlü konuşma ve yazı Kur’an’a göre ölçülmelidir.

Kur’an’a daha fazla yaklaşarak kendi sorularımızın cevabını Vahiy Kelam’ından alalım. Kur’an’nın cevapları ve delilleri çok güzeldir.

Kur’an’da ilim ve takva dışında dikkat edilmesi gereken başka kriterler de belirtilmiştir.

Bana sordular: Niçin namaz kılmalıyız? Dedim ki: Kur’an şöyle cevap verir: “ Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan rabbinize kulluk edin ki takvâya eresiniz.” (Bakara: 21)

Kureyş suresi 3-4. ayetlerinde şöyle buyrulur: “Onlar da kendilerini besleyip açlıklarını gideren ve her çeşit korkudan emin kılan şu evin rabbine kulluk etsinler.”

Tâhâ suresi 14. Ayeti: “Kuşkusuz ben, yalnız ben Allahım. Benden başka tanrı yoktur. O halde bana kulluk et, beni hatırında tutmak için namazı kıl.”

Ra’d suresi 28. Ayeti: “Bunlar, iman edenler ve Allah’ı zikrederek gönülleri huzura kavuşanlardır. Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı zikrederek huzura kavuşur.”

Kur’an herşeyi açıklayandır. Nahl suresi 89. Ayeti: ”Bu kitabı sana her konuda açıklama getiren bir rehber, bir hidayet ve rahmet kaynağı, Allah’a gönülden bağlananlar için bir müjde olarak indirdik.” Kur’an’nın en iyi müfessiri Kur’an’ın kendisidir, daha sonra Ehlibeyt.

Musin Kıraati’nin İnanç İlkeleri (Nübüvvet) kitabından alıntıdır.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asistan doktor muhafazakar kadınlara nefretini kustuÖnceki Haber

Asistan doktor muhafazakar kadınlara nef...

Vekillikten (İ-H, M-K) kadroya geçişlerde tercih sonuçları açıklandıSonraki Haber

Vekillikten (İ-H, M-K) kadroya geçişlerd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!