Bursa'da Örnek Bir İftar Yemeği buluşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Bursa’da, Dinî, Tasavvufî ve Kültürel alanlarda hizmet ve faaliyetlerini sürdürmekte olan Cemiyetlere, Alevî Cem Evleri ile Caferî Camilerinin mensuplarına, iftar yemeği verildi.

Yıldırım İlçe Müftülüğünün organizesi ile; Yıldırım Kaymakamlılığının ev sahipliğinde ve Yıldırım Belediyesinin sponsorluğunda gerçekleştirilen İftar Yemeğinde,  iftardan önce Emirsultan Camii Dernek Başkanı Hafız İbrahim GÜRKAN tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. 

İftar yemeğini müteakip Yıldırım İlçe Müftüsü Osman ŞEN, yemek duasını yaptıktan sonra takdim konuşması yaptı ve özetle,“Ramazan-ı Şerif Ayının manevi ikliminde, feyizli ve bereketli atmosferinde gerçekleştirilen, alanında belki bir ilk olan geniş çerçeveli bu buluşmanın, kendilerini çok mutlu ettiğini” ifade etti.  Müftü Osman ŞEN  “Müftülüğümüzün böyle bir organizasyonundaki önemli desteklerinden dolayı, Yıldırım ilçeKaymakamımız Sayın Mehmet AYDIN’a ve Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı EDEBALİ’yekalbi şükranlarımı arz ediyorum dedi. Yıldırım Müftüsü ayrıca, davete katılanlara da teşekkürlerini dile getirerek, “inşallah bu iftar buluşmaları gelenekselleştirilecektir” dedi.

Daha sonra iftarda hazır bulunanların arasındaki genel bir tanışmanın arkasından sırasıyla, Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı EDEBALİ ile Yıldırım ilçe Kaymakamı Sayın Mehmet AYDIN, birer konuşma yaptılar.                                                                                                                                                          

Yıldırım Belediye Başkanı  ve Yıldırım ilçe Kaymakamı yaptıkları konuşmalarında; birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, kardeşlik ve dayanışma ruhumuzu ve heyecanımızı güçlendiren, bir olduğumuzun altını çizen” bu İftar Programının, Türkiye’de belki de bir ilk ve örnek bir buluşma olduğunu vurguladılar.  “Böyle bir araya gelmeningönül birliğimizin ve beraberliğimizin devamı noktasındaki önemine” değinerek, bütün katılımcılara teşekkür ettiler.    

İftar programının sonunda, Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Mustafa KARA yaklaşık 20 dakika süren kısa bir konferans verdi. Prof. Dr. Mustafa KARA konferansında, gönül ve nefis eğitimine geniş yer vererek “Ramazan Ayının bu açıdan da anlamının ve yerinin önemliolduğuna” değindi, dikkat çekici örneklendirmelerde bulundu.                                                                                                                                       

Prof. Mustafa KARA ayrıca; “ Ramazan Ayı ile alâkalı geleneklerimizin de geliştirilerek yaşatılmasını, ancak bunu yaparken Ramazan Ayının anlamına ve ruhuna ters düşebilecek yozlaşmalara ve uygulamalara da yer verilmemesi için dikkatli olunması gerektiğini” söyledi.                                                                                                                                                                                    

İftar programına katılan davetliler de, iftar buluşmasından duydukları memnuniyetlerini ve mutluluklarını  dile getirerek, bu kadar geniş ve farklı kesimlerin, samimi, manevi ve sıcak bir ortamda buluşulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Bu tür güzel ve yararlı buluşmaların devamının önemine ve yararına değindiler.                                                                             

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Müftüsü Hasan ÇAĞLAR'ın Ramazan Bayramı MesajıÖnceki Haber

İl Müftüsü Hasan ÇAĞLAR'ın Ramazan Bayra...

İŞİTME ENGELLİLERİN KUR’AN AŞKI ENGEL TANIMADISonraki Haber

İŞİTME ENGELLİLERİN KUR’AN AŞKI ENGEL TA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!