Amasra’da hayatını kaybeden madenciler son yolculuğuna uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amasra’da hayatını kaybeden madenciler son yolculuğuna uğurlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden Rahman Özçelik ve Gürdal Serenli için düzenlenen cenaze törenlerine katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden Rahman Özçelik ve Gürdal Serenli için düzenlenen cenaze törenlerine katıldı.

Patlamada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Özçelik’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Makaracı köyündeki evinde Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından köyün camisine getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, madencinin tabutu başında bekleyen babası Yusuf ve asker olan ağabeyi Süleyman Özçelik’e taziyelerini iletti.

Rahman Özçelik’in cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Cenaze namazının ardından kısa bir tezkiye konuşması yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Muhterem kardeşlerim, şu anda musallada bulunan ve dün maden ocağı kazasında Rahmet-i Rahman’a kavuşan Rahman Özçelik kardeşimizin cenaze namazını hep birlikte eda ettik, Allah kabul eylesin. Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah. Göçük altında, enkazda kalan Müslüman kulların bu sebeple vefat etmiş olanlarına fıkhi olarak biz hükmen şehit diyoruz. İnşallah Rahman kardeşimiz bu şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimizden olur. Rabbim bu şekildeki talebimizi, duamızı kabul buyursun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından bir konuşma yaparak, şunları söyledi:

“Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk’a uğurluyoruz. Rabbimize hamdolsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle, Rabbimizin sevgili Habibine komşu oluyorlar.

24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık. Yaralılarımız var, onların da takipçisiyiz. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır ve bu miraslara bizler devlet olarak sahip çıkacağız. Gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gereken destekleri de bu süreç içinde vereceğiz. Emanetlere de sahip çıkacağız. Tekrar tüm aileye Allah'tan sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Gürdal Serenli’nin cenaze namazı

Özçelik’in cenaze namazının ardından Serenli Camii’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada hayatını kaybeden 24 yaşındaki Gürdal Serenli’nin cenazesine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serenli’nin annesi Asiye ve Babası Bircan ile yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Serenli’nin cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şunları söyledi:

“Gürdal Serenli kardeşimizin cenaze namazını hep birlikte eda ettik, Allah kabul eylesin. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah. Tüm yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum. Değerli kardeşlerim, göçük altında kalan, boğulan, enkazda kalan ve benzeri afetlerde hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimiz için biz hükmen şehittir diyoruz. Gürdal kardeşimiz için de dua ediyoruz. Rabbim, kendisini şehitlik mertebesine ulaştırsın inşallah. Bütün yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir konuşma yaparak, “Gürdal evladımızı da bir maden şehidi olarak Hakk’a uğurluyoruz. Rabbim annesine, babasına, ailesine sabırlar lütfetsin. İnşallah başta aile olmak üzere bizleri de Rabbim sevgili Habibi’ne bu şehitleriyle beraber komşu eder.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Ayvaz’ın Uğurlar köyünde yaşayan ailesine taziye ziyareti

Amasra’ya bağlı Uğurlar köyüne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden madenci Selçuk Ayvaz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden iki çocuk babası 33 yaşındaki Ayvaz’ın annesi Habibe, babası Recep ve kardeşi Suat Ayvaz'a taziyelerini iletti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da aileye taziyelerini ileterek, Ayvaz için burada dua etti.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayasofya'da namaz kıldıran Kabe imamına hapis cezasıÖnceki Haber

Ayasofya'da namaz kıldıran Kabe imamına...

WhatsApp'ın insanı bezdiren sorunu tarihe karışıyorSonraki Haber

WhatsApp'ın insanı bezdiren sorunu tarih...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!