Toplam 67 bin memur alımının tarihi ve aranan şartları;
FETÖ\'nün başarısız darbe girişiminin ardından, ülke genelinde örgüt mensubu kişiler tek tek kurumlardan temizleniyor. Bu doğrultuda kurumların ortaya koyduğu çalışma ile yıl sonuna kadar, kamuya, toplam 67 bin memur alınacağı belli oldu. Peki hangi kurumlara kaç memur alınacak?, kamuya 67 bin memur alımları ne zaman başlıyor?, aranan şartlar neler?, başvuruları ne zaman? sorularının yanıtları ve kamuya toplam 67 bin memur alımı ile ilgili tüm detaylar
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin ardından ülke genelinde örgüt mesnubu kişiler tek tek kurumlardan temizleniyor. Nitekim tüm kurumların ortaya koyduğu çalışma ile yıl sonuna kadar toplam kamuya 67 bin memur alınacağıbelli oldu. İşte kamuya memur alımları ile ilgili güncel tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..
Malum 15 Temmuz başarısız Darbe Girişimi'nin ardından FETÖ terör örgütü ile kapsamlı bir mücadelenin gereği olarak ülke çapında neredeyse tüm kurumlarda memur görevi yürüten FETÖ ile uzaktan yakından ilişkisi olan şahıslar bir bir kritik görevlerden uzaklaştırılıyor. Haliyle de neredeyse tüm kurumlarımızda devlet memuru personel açığı oluştu. İşte kamuya 67 bin memur ile ilgili gelişmeler ve memur alımlarına ilişkin bilinmeyen tüm detaylar...
KAMUYA 67 BİN YENİ MEMUR YIL SONUNA KADAR YERLEŞTİRİLECEK
Kamuda FETÖ örgütüyle ilişkisi tespit edilen personel görevden uzaklaştırılırken; boşalan kadrolara ilişkin kapsamlı bir insan kaynakları çalışması yapılıyor.
Birçok kamu kurumu personel alım sürecini başlattı. Şu ana kadar yapılan duyurulara göre, kamuya yıl sonuna kadar 67 bin 504 personel alınacak. Bu sayı artabilecek. İşte bu alımlar;
Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar 20 bin sağlık çalışanı alacak.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 88 personel alacak.
Bunların 25'i asistan, 63'ü stajyer hava trafik kontrolörü olacak. Başvurular, 30 Eylül'e kadar gerçekleşecek. Adayların KPSSP3'ten en az 70 puan almış olması gerekiyor. DHMİ'de stajyer hava trafik kontrolörünün maaşı 4 bin 500 lira.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 45 uzman yardımcısı alacağını duyurdu.
Burada da KPSS'den 70 puan alma şartı getirildi. Alımlar, sosyal bilimler, hukuk ve mühendislik alanlarında ilgili bölümlerden yapılacak. Başvurular 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında kurumun internet sitesinden yapılacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü 9 bini erkek, bin tanesi kadın olmak üzere 10 bin polis alacak. Bunun yanında 2 bin tane de komiser yardımcısı alınacak.
5 BİN 371 KADRO AÇILDI
Adalet Bakanlığı, 3 bin hakim ve savcı adayı alınacağını bildirdi. Başvurular, 11-20 Ekim tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacak.
Bakanlık ayrıca; zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, kaloriferci, şoför ve aşçı kadroları için 2 bin 371 personel alacak. Bunlardan adli ve idari yargıda görevlendirmek üzere 2 bin 161'i sözleşmeli, 210 ise kadrolu olarak istihdam edilecek. 22 Ağustos'ta başlayan başvurular 5 Eylül'de sona erecek. KPSS puan barajı ise 70.
SINAVSIZ ÖZEL HAREKATÇİ ALINACAK
Son Bakanlar Kurulu kararında Özel Harekatçı olmak için KPSS şartı ve sınav şartı kaldırıldı. Artık lise ve dengi okuldan mezun olanlar KPSS ve polislik sınavına girmeden Özel Harekat Polisi olabilecekler.
Ancak henüz kaç personel alınacağı açıklanmadı.
2 AYRI ATAMA
Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Bu öğretmenlerin atamaları için süreç başladı. Bakanlık, yıl sonuna kadar bir atama daha gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunda da 15 bin atama yapılabileceği belirtiliyor.
Kaynak: Haber7
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın