Terör örgütü ezanı susturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Sözde özerklik ilanıyla birlikte Doğu’da halk üzerindeki baskının dozunu iyice artıran PKK, camilerde ezan sesini susturdu. Tehdit edilen mütedeyyin halk ve imamlar camiye gidemez oldu.

Ülkemizde artan terör eylemlerinin ardından PKK hedeflerinin bombalanması, KCK operasyonlarının başlaması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu’daki bazı il ve ilçelerde sözde özerklik ilan edilmeye başlandı. Özerkliğin ilan edildiği bölgelere güvenlik güçlerinin girmesini engelleyen PKK’lıların, bölgede yaşayan vatandaşlara, imamlara yönelik terör estirdikleri ortaya çıktı.

HAYAT DURMA NOKTASINDA

PKK ve yandaşlarının özellikle mütedeyyin insanların yaşadığı noktalarda daha fazla baskı yaptığı ve çeşitli terör olaylarıyla halkı evine mahkum ettiği öğrenildi. Sözde özerkliğin ilan edildiği bölgelerdeki sokakların teröristlerce kesilmesinden dolayı insanların evine ekmek dahi götüremediği ve hayati faaliyetlerin durma noktasına geldiği kaydedildi.  

İMAMLAR CAMİYE GİDEMİYOR 

Bölgedeki camilerin de bu terör olaylarından nasibini epeyce aldığı, günlerdir cami görevlilerinin hayati tehlike nedeniyle görevli oldukları ibadethanelere gidemediği için camilerin kapalı olduğu ve ezanların okunamadığı ifade edildi. İmamların terör sebebiyle sürekli tedirgin oldukları, kör bir kurşuna hedef olmamak için görevlerinden ayrılmanın yollarını bile aradıkları öğrenildi. Azgınlaşan terör örgütünün bölgedeki dini ve sosyal hayata müdahalesinin mütedeyyin kişileri de rahatsız ettiği bildirildi. 

BU TOPRAKLAR İSLAM TOPRAĞI

Sözde özerkliğin ilan edildiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan ancak güvenlik sebebiyle ismini vermekten kaçınan bir vatandaş, “Bu topraklar İslam toprağı olduktan sonra ezan sesi susmamıştır. Tüm halk ve dindar kimseler ezan sesini minarelerden duyamamayı kabullenemiyor. Herkes bu olaylara tepki gösterip bu kargaşanın son bulmasını istiyor. PKK elini dinimizden çekmeli, ezan bu toprakların kutsalıdır. Ezanlarımızın susması kabul edebileceğimiz bir durum değil. Bizler barış istiyoruz, savaştan yeterince mağdur olduk” dedi. Kaynak: Gazete Vahdet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ravza Caminde Yaz Kursu Bir BaşkaÖnceki Haber

Ravza Caminde Yaz Kursu Bir Başka

YÖK, İlahiyat Fakültelerinin Müfredatını DeğiştirdiSonraki Haber

YÖK, İlahiyat Fakültelerinin Müfredatını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!