SİNCAN’DA ÖĞRENCİLERE ÇİFTE BAYRAM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Sincan İlçe Müftülüğü ramazan ayında vatandaşlar tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Sincan şubesine verilen fitre zekât ve bağışlar İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Hafızlık Yatılı Kız Kuran Kursu, Emir Sultan Yatılı Hafızlık Kız Kuran Kursu ve Bucuk Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursunda hafızlık yapan öğrencilere dağıtıldı.

Şakir CEYLAN'ın Haberi

Sincan İlçe Müftülüğü ramazan ayında vatandaşlar tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Sincan şubesine verilen fitre zekât ve bağışlar İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Hafızlık Yatılı Kız Kuran Kursu, Emir Sultan Yatılı Hafızlık Kız Kuran Kursu ve Bucuk Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursunda hafızlık yapan öğrencilere dağıtıldı. Fitrelerin bayram namazı öncesi teslim edilmesi gerektiğinden hafızlık yapan her öğrenciye imza karşılığı 380 TL fitrelerden verildi.

Verilen fitreleri İlçe Müftüsü Osman ŞENER Müftülük Şefi Yakup TEKŞEN Türkiye Diyanet Vakfı Sincan Şube sorumlusu Güven DEMİRCİ tarafından dağıtıldı.

Fitreleri bizzat dağıtan İlçe Müftüsü Osman ŞENER amaçlarının vatandaşların emanet ettiği fitreleri bayram namazından evvel yerine ulaştırmak olduğunu çünkü fitreler emanet ve bu emanet bayram namazından evvel ulaşmaz ise sadaka hükmüne geçer. Bu vesile ile en azından bir nebze dahi olsa kurslarımızda hafızlığını yapan öğrencilerin bayram sevinçlerine sevinç katmak olduğunu dile getirdi. Özellikle vatandaşların hafızlık kuran kurslarımıza gösterdikleri yoğun ilgi dolayısı ile teşekkür etti. Osman ŞENER geçen ilk olarak bu uygulamayı yaptıklarını ve vatandaşların geçen sene fitre zekatlarının yerine ulaştığını görünce bu yıl geçen yıla oranla iki katı artış olduğunu söyledi.Bizzat hafızlık yapan 130 öğrenciye kişi başı 380 TLden toplam 49.400,00TL fitre dağıtıldığını söyledi.

Bayram öncesi öğrencilerin bayram sevincini ikiye katlayan uygulama hafız öğrencileri mutlu etti.Ayrıca verilen zekat ve bağışlar ilgili hesaplara aktarılarak daha sonra Hafızlık Kur’an kurslarındaki öğrenciler için kullanılacak.

Ayrıca Sincan İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve kuran kurslarında yaz kuran kurslarına devam eden tüm öğrencilere 1er bloknot defter hediye edildi.Yaz kuran kurslarının başlangıcından itibaren şuana kadar 22.000 adet bloknot defteri dağıtıldı.Yaz kuran kurslarında okuyan öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İŞİTME ENGELLİLERİN KUR’AN AŞKI ENGEL TANIMADIÖnceki Haber

İŞİTME ENGELLİLERİN KUR’AN AŞKI ENGEL TA...

 Külliye Camiinde sakalı şerife büyük ilgiSonraki Haber

Külliye Camiinde sakalı şerife büyük il...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!