Seyhan Müftülüğü Kimsesizin kimsesi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Seyhan Müftülüğü Rekora İmza Attı.

Seyhan Müftülüğü Rekora İmza Attı.

Seyhan Müftülüğümüzden İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım

Seyhan Müftülüğü, 2015 yılı Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan zekat, fitre ve bağış kampanyası kapsamında bir rekora imza attı. 
 Seyhan İlçe Müftülüğü ve personeli tarafından yürütülen özverili çalışma neticesinde toplam 101.229 TL’lik zekat, fitre ve bağış ile 536 adet erzak kolisi toplandı. Kampanya kapsamında TDV Seyhan Şubesi zekat hesabına hayırseverler tarafından 42.250,00 TL, zekat zarfları aracılığıyla 15.210,00 TL olmak üzere toplam 57.460,00 TL,  fitre hesabına hayırseverler tarafından 2.295,00 TL, fitre zarfları aracılığıyla 22.251,00 TL olmak üzere toplam 24.546,00 TL ve bağış hesabına ise bağış zarfları aracılığıyla 19.223,00 TL girdi. Kampanya kapsamında zekat, fitre ve bağışlarda toplam 101.229,00 TL’lik rakama ulaşan Seyhan Müftülüğü, fitre olarak toplanan yardımların tamamı ile zekat olarak toplanan yardımların büyük bölümünü bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 


Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından, kampanya kapsamında her biri 25 TL değerinde olan hediye kartlarının dağıtılması kararlaştırılmış ve bu kapsamda Seyhan Müftülüğü 750 aileye toplam 1500 adet hediye kartı dağıtmayı planlamıştı. Müftülük olarak bu kartlardan 500 tanesini yerel imkânlarla temin etmeyi taahhüt etmiş, geriye kalan 1000 tanesini ise TDV Genel Merkezinden talep etmişti.

Genel Merkezden talep edilen 1000 hediye kartı karşılığında müftülüğümüze 300 kart ulaştırılmıştır. Yerel imkanlarla temin edilmesi taahhüt edilen 500 karta karşılık ilçe müftülüğümüz şu ana kadar 1.800 Adet (45.000,00 TL’lik) hediye kartı temin etmiş ve toplam 2.100 adete ulaşan bu kartların tamamını, çoğunluğu Suriyeli mülteci aileler olmak üzere yaklaşık 1.000 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmıştır.

Kartların dağıtılması işinde ADYAR (Adana İnsani Yardım Derneği), İHH Adana Şubesi ve Milli Eğitim bünyesinde Suriyelilere yönelik eğitim ve öğretim faaliyeti yürütülen okullarda görev alan koordinatör öğretmenler ile işbirliği yapılmış ve toplam 700 hediye kartı bu kanalla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı

Geriye kalan kartların bir kısmı, müftülüğe müracaat eden ihtiyaç sahibi ailelere verilirken bir kısmı da cami görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri aracılığıyla, görev mahallerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Kampanya kapsamında fitre olarak toplanan yardımların tamamı ile zekat olarak toplanan yardımların büyük bölümü bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, zekat olarak toplanan yardımların yüzde 30’luk kısmı yurt içinde ve gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere TDV Genel Merkezine gönderilecek, geriye kalan kısmı ise nakit olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam edecektir. Bağış olarak toplanan miktar ise başta Kur’an Kursları ve camiler olmak üzere müftülüğümüzce yürütülen dînî ve hayrî hizmetlerde kullanılacaktır.

Kampanya kapsamında ayrıca, müftülük personelinin özel çalışmaları sonucunda toplam 536 aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştirmiştir. Dağıtılan bu yardımlarla birlikte Seyhan Müftülüğü tarafından 1.500’den fazla İhtiyaç sahibi aileye ulaşılmıştır.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin GÜLLER, “Yürütülen kampanya kapsamında müftülüğümüzü bir güven kapısı olarak gören ve zekat ve fitrelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında bizi tercih ederek teveccüh gösteren halkımıza teşekkür ediyor ve bu güven ve teveccühlerine layık olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bilmelerini istiyoruz.
 

Yine kampanya kapsamında özveriyle çalışan tüm personelimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” dedi.

İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet OKUR da, bu çalışmalarından dolayı Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin GÜLLER ve tüm müftülük çalışanlarına teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan ve Davutoğlu, Nar’ın cenazesindeÖnceki Haber

Erdoğan ve Davutoğlu, Nar’ın cenazesinde

Mezarlıktaki caminin tuvaletinde ölü bulunduSonraki Haber

Mezarlıktaki caminin tuvaletinde ölü bul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!