Nasrullah Bilgin Diyanet Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcılığına atandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nasrullah Bilgin Diyanet Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcılığına atandı
Nasrullah Bilgin Bayburt İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü görevini yürütürken Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcılığına atandı.

Nasrullah Bilgin Bayburt İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü görevini yürütürken   Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcılığına atandı.

Yaklaşık 3 yıl Bayburt İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürlüğü yapan Nasrullah Bilgin Bayburt’taki görevinden ayrılarak Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcılığı görevine başladı.

Bayburt’taki görevinden ayrılırken sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir mesaj yayınlayan Nasrullah Bilgin “ Bayburt’taki görevimden ayrılıyorum. Başta İl Müftümüz olmak üzere diğer mesai arkadaşlarım, din görevlisi, Kur’an kursu öğreticileri ve sevgili öğrencilerimiz ve Bayburt’ta bulunan diğer dostlara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyor, hayırlı görevler diliyorum. Görüşme imkanımız olmayan dostlarımıza da tekrar Allah’a ısmarladık diyor, haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Allah’a emanet olun. Dua bekleriz. Selam ve dua ile” paylaşımında bulundu.

Özgeçmiş:

1969 yılında Çaykara Akdoğan Köyünde doğdu. Babası Çaykara'nın eski esnaflarından merhum berber Yahya Bilgin’dir. İlkokulu Çaykara Merkez İlkokulu’nda okuduktan sonra hafızlık eğitimini Of İlçesi Bölümlü Kur’an Kursu’nda yaptı. Bir süre bölgemizin önemli alimlerinden Hasan Rahmi YAVUZ’dan Arapça dersleri, dedesi Lütfü BİLGİN ve büyük amcası İlçe Müftüsü Yusuf Ziya BİLGİN’den kıraat dersleri aldı. 1989 yılında Çaykara İHL’den mezun oldu ve aynı yıl kazandığı Gazi Ün. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1993 yılında bitirdi. 1990 yılında Ankara İli Altındağ İlçesinde İ.H. olarak göreve başladı. 2002-2006 yılları arasında Almanya Frankfurt Din Hiz. Ataşeliği’ne bağlı Waechtersbach Diyanet Camii’de uzun süreli yurtdışı görevinde bulundu. Yurtdışı görevi sırasında iki öğrencisi Almanya Ezan Okuma Yarışması’nda birinci olmuş, başarılı çalışmalarından dolayı Din Hizmetleri Müşavirliği, Başkonsolosluk ve Ataşelik tarafından taltif edilmiştir.

2006 yılında yurtdışı görevinden döndükten sonra 2007 yılına kadar Ankara Altındağ İlçe Müftülüğü’nde İ.H. olarak görev yaptı. 2007 yılında D.İ.B. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nde V.H.K.İ-Mutemet olarak göreve başladı.

2011 yılında Sakarya Ün. İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2012 yılında girmiş olduğu uzun süreli yurtdışı din görevlisi sınavını kazanarak 2. kez yurtdışı görevine atandı.

2013 yılı ocak ayında Mainz Din Hizmetleri Ataşeliği ’ne bağlı Koblenz Diyanet Camii’nde uzun süreli yurtdışı görevine başladı.

2014 yılı ocak ayında Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan görevde yükselme sınavında başarılı olarak Bayburt İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürlüğü görevine atandı. Bayburt İl Müftülüğündeki özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı Bayburt Valiliği tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11.01.2018 tarihinde Başkanlık merkez birimlerinden Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’ne Müdür Yardımcısı olarak atandı ve 18.01.2018 tarihinde yeni görevine başladı.

Evli ve dört çocuk babası olan Nasrullah BİLGİN; orta derecede Arapça, İngilizce ve Almanca  bilmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet 26.01.2018 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

Diyanet 26.01.2018 Tarihli Cuma Hutbesi

Kudüs, İslam medeniyetinin en önemli miraslarındandırSonraki Haber

Kudüs, İslam medeniyetinin en önemli mir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!