Müftülük'ten Resmî Nikâh İşlemleri Duyurusu
14/05/2018 tarihinden itibaren Erzincan Müftülüğümüz Evlendirme Memurluğunda Resmi Nikah yaptırmak isteyen çiftlerin aşağıdaki bilgi notunu dikkate almaları önemle rica olunur.
İçişleri Bakanlığının 30/11/2017 tarih ve 132911 sayılı oluru ile evlendirme memurluğu yetkisi il ve ilçe müftülüklerinede verilmiş olup;
14/05/2018 tarihinden itibaren Müftülüğümüz Evlendirme Memurluğunda Resmi Nikah yaptırmak isteyen çiftlerin aşağıdaki bilgi notunu dikkate almaları önemle rica olunur.
RESMİ NİKAH İŞLEMLERİNİ HAKKINDA BİLGİ NOTU
- Evlenecek çiftlerin Müftülüğümüz Evlendirme Memurluğu’na birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.
- Çiftlerin evlilik işlemlerini yapabilmeleri için her ikisinin veya birinin sisteme kayıtlı adresi (Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Adres Kayıt Sisteminde) Erzincan Merkez İlçe sınırları içerisinde olması gerekmektedir.
- İl Müftümüzün gerek müftülük işlemleri, gerek diğer kurum/kuruluşlarla olan toplantı ve görüşmeler, gerekse vatandaşlarımıza yönelik sohbet, vaaz vb. programlarının yoğunluğundan dolayı Resmi nikah törenleri sadece haftanın Pazartesi ve Perşembe günleri 14:00 ile 17:00 saat’ları arasında Müftülüğümüz Fuaye salonunda yapılacaktır.
- İl Müftülüğü Evlendirme Memurluğu’muzun yabancı uyruklu kişilerin evlilik işlemlerini yapma yetkisi olmadığından, evlenecek olan çiftlerden birinin veya ikisinin yabancı uyruklu olması durumunda Erzincan Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na müracaat etmeleri gerekmektedir.
- Müracaat sırasında Uluslararası Aile Cüzdan Bedeli Olarak 98,50 TL tahsil edilecektir.
RESMİ NİKAN İŞLEMLERİ İÇİN İSTENEN BELGELER
- Evlenen çiftlere ait nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri:
(Resimli, son medeni duruma dair bilgileri içerir, okunaklı, T.C. kimlik numarasını içeren nüfus cüzdanı veya Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgeleri.)
- Evlenen çiftlere ait yeni kimlik kartlarının asılları ve fotokopileri:
(Yeni kimlik kartı olanların; Nüfusa kayıtlı olduğu il - ilçe, mahalle/köy, cilt no, aile sıra no, sıra no, düzenleyen makam, veriliş tarihi ve kayıt no bilgilerinide içeren (Nüfus Müdürlüğünden temin edilebilir.) bir belgeyi de yanlarında getirmeleri gerekmektedir.)
- Evlenecek çiftlerden her birine ait 4,5x6 ebadında 5 Adet Vesikalık Fotoğraf (Fotoğrafların; alın, çene ve yüz açık, renkli, sivil giysilerle ön cepheden çekilmiş olması ve kişinin son halini göstermesi bakımından son altı ay içerisinde çekilmiş olması gerekir.) Resmi üniforma ile çekilmiş, fotokopi veya bilgisayarda çoğaltılan resimler kabul edilmemektedir.
- Resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınacak sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu.
- Bu rapor için kullanılacak olan form Müftülüğümüz Evlendirme Memurluğu'ndan verilecektir.)
- Kadın evlendikten sonra da kendi soyadını kocasının soyadın önünde olmak kaydıyla kullanmak istiyorsa linktekiÖnceki Soyadını Kullanmak İçin Dilekçe örneği doldurularak müracaat esnasında evlendirme memurluğumuza verilecektir.
Ayrıca evlenecek olan çiftlerden Reşit Olmayanlar (19 yaşından gün almayanlar);
- 17 yaşını doldurmuş olup 18 yaşından gün alanlar anne ve baba rızası ile evlenebilirler. Bu durumda olanların evlilik müracaatları esnasında anne ve babaları bizzat hazır bulunmalı, yanlarında nüfus cüzdanlarının asılları ile birer fotokopisi olmak üzere müracaat edeceklerdir. Anne ve babanın boşanması halinde velayeti alan anne veya babanın müracaatı yeterli olacaktır. Ancak velayet kararının ibraz edilmesi gerekmektedir. Anne ve baba hazır değilse Noterden alınacak olan Muvafakatname ile de evlilik işlemleri yapılabilir. (Muvafakatname’nin aslı ibraz edilmelidir.)
- Anne veya babadan herhangi birinin vefat etmiş olması halinde ölüm tarihini içerir nüfus kayıt örneği alınacak ve sağ olan tarafın müracaatı yeterli olacaktır.
- Anne ve babanın her ikisi vefat etmiş ise Vesayet Makamının izni ile Evlilik yapılabilir. Bu müracaatlarda Mahkeme tarafından atanmış olan Vasi yanında nüfus cüzdan aslı ve nüfus cüzdanın bir adet fotokopisi ile müracaat edecek ve Vasi tayin kararını ibraz edecektir.
- 16 yaşını doldurup 17 yaşından gün almış olanların evlenmeleri Hakim izni ve Mahkeme kararı ile mümkün olmaktadır. (Bu müracaatlarda kesinleşme şerhini içerir mahkeme kararının ibraz edilmesi gerekmektedir.)
NİKAH ŞAHİTLERİ
- Nikah saatinde 18 yaşını doldurmuş, yanında nüfus cüzdanları bulunan en az iki şahit hazır bulunmalıdır. Nikah şahidi olabilmek için; reşit, ayırt edebilme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şarttır.
- : Atatürk Mah. Fevzipaşa Cad. No:25 Müftülük Hizmet Binası 1. Kat Telefon: 0 (446) 214 17 48
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın