Müftü Bektaş\'tan Üçaylar ve Regaip Kandili Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​İçinde kandil gecelerinin de yer aldığı, rahmet ve mağfiret mevsimi olan, “üç aylar” dediğimiz ve kameri aylardan Receb, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan mübarek zaman dilimine kavuşmuş bulunmaktayız.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:    ​İçinde kandil gecelerinin de yer aldığı, rahmet ve mağfiret mevsimi olan, “üç aylar” dediğimiz ve kameri aylardan Receb, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan mübarek zaman dilimine kavuşmuş bulunmaktayız.

Allah Teâlâ bazı mekânları ve bazı zamanları diğerlerine göre daha feyizli ve mübarek kılmıştır. Bu zaman dilimlerinden biri de içinde kandil gecelerinin de bulunduğu Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Recep ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına eriştir” diye dua ederdi.

08 Nisan Cuma günü üç ayların ilki olan Recep ayı başlamaktadır. Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 07 Nisan Perşembe gününü 08 Nisan Cumaya bağlayan gece ise Regaip Kandilidir. Yani recep ayının ilk gecesi bu yıl aynı zamanda Regaip gecesidir.  Regaip gecesi; Allah’ın kullarına bol bol lütufta bulunduğu ve duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir.

Recep ayının 27. Gecesi Miraç Kandili ve Şaban ayının 15. Gecesi ise Beraat kandilidir. Beraat gecesinden iki hafta sonra ise rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı şerif başlayacaktır. Yani Ramazanın manevi gölgesi üzerimize düşmüş, Ramazana iki ay kalmıştır.

Peygamber Efendimiz, Recep ve Şaban aylarında diğer aylara göre daha fazla nafile ibadet eder, Ramazan ayına ruhen ve bedenen büyük bir itina ile hazırlanırdı. Bizler de bu aylarda ve içindeki kandil gecelerinde geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, günahlarımıza tövbe ederek, nafile ve kaza namazları kılarak imkânlar ölçüsünde nafile oruç tutarak ve Kuran okuyarak manen toparlanmamıza vesileler edinmeliyiz.

Regaip Kandili münasebetiyle; Ulu Camii, Köprübaşı Camii, 5000 Evler Merkez Camii, Şirinevler Camii, 100.Yıl Pazaryeri Camii ve Esentepe Merkez Camilerinde kandil gecesi özel programları icra edilecektir. Kadın, erkek, çocuk, ailece bütün halkımızı bu manevi ziyafetlere davet ediyoruz.

Bu vesile ile Karabüklü kardeşlerimin, Ülkemizin ve bütün İslam âleminin Üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Halil BEKTAŞ /Karabük İl Müftüsü

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUTLU DOĞUM HAFTASI BAŞLIYORÖnceki Haber

KUTLU DOĞUM HAFTASI BAŞLIYOR

İmam-Hatip ve Müezzinler\'in Görevleri Nelerdir?Sonraki Haber

İmam-Hatip ve Müezzinler\'in Görevleri N...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!