Memura hac izni ve ikramiyede ısrarlıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memura hac izni ve ikramiyede ısrarlıyız
Memura ne kadar zam verirseniz piyasa o kadar hareketlenir, ekonomi o kadar canlanır. Bundan dolayı da kamu çalışanlarına dini bayramlarda ikramiye ödenmesi teklifimizde ısrarcıyız.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen olarak hükümetin 14 Ağustos’ta sunacağı zam teklifine odaklandıklarını dile getirdi.

Teklifleri arasında kamu çalışanlarına hac izni verilmesi ve dini bayramlarda ikramiye ödenmesinin de bulunduğunu dile getiren Bayraktutar, bu tekliflerinde ısrarcı oldukları söyledi.

Kamu görevlilerinin yıllık izin süreleri içinde hac ibadeti için ayrıca bir izne ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bayraktutar, “Kamu görevlilerine memuriyetleri süresince bir kereye mahsus olmak üzere hac vazifelerini yerine getirmeleri için idari izin verilmesini istiyoruz. Bu sürede kullanılacak izinler, maaş kesintisine yol açmayacak ve yıllık izinden düşmeyecek nitelikte olmalıdır. Burada herhangi bir mali katkı istemiyoruz. Bundan dolayı da bu teklifimiz devlete herhangi bir ekonomik yük getirmeyecektir” dedi.

“ZAM VERİRSEK BÜTÇE EKSİLİR ANLAYIŞI YANLIŞ”
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, toplu iş sözleşmesi kapsamında olan işçilerde olduğu gibi kamu görevlilerine de dini bayramlarda ikramiye verilmesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Dini bayramlar, kamu görevlilerinin harcamalarının arttığı dönemlerdir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kesilen kurban, kamu görevlilerinin bütçesine ek bir yük getirmektedir. Ödenecek bayram ikramiyesi, bu yükü karşılayacağı gibi ekonomik hayata da katkı sağlayacaktır. Daha önceki dönemlerde ‘memura zam verirsek bütçe eksilir’ gibi yanlış bir anlayış vardı. Tam tersi, memura ne kadar zam verirseniz piyasa o kadar hareketlenir, ekonomi o kadar canlanır. Bundan dolayı da kamu çalışanlarına dini bayramlarda ikramiye ödenmesi teklifimizde ısrarcıyız.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Plajda bikiniyle namaz tiyatrosu! Kim bunlar?Önceki Haber

Plajda bikiniyle namaz tiyatrosu! Kim bu...

RTÜK’ten flaş girişim… Tek tek yayından kaldırılıyorlarSonraki Haber

RTÜK’ten flaş girişim… Tek tek yayından...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!